vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Protocol MoU met Turkije getekend

lees ook ...

VIDS kan geen Onafhankelijkheidsdag vieren

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden heeft reden aangegeven waarom zij als oorspronkelijke bewoners van het land geen feest kunnen vieren op de Onafhankelijkheidsdag. Wanneer zij de balans opmaken ...

Op zaterdag 13 maart heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), een Memorandum of Understanding (MoU) getekend op het gebied van protocol met zijn ambtgenoot van Turkije, Mevlüt Çavuşoğlu.

De minister die in Turkije vertoefde voor deelname aan het Antalya Diplomatic Forum, maakte tevens deel uit van het panel ‘Re-energizing the dynamism in Latin America and the Caribbean’ waar er onder andere gediscussieerd is over het post-COVID-19 beleid en de te ondernemen stappen ter herstel van ontstane crises in gemeenschappen.

Minister Ramdin heeft tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om een bilaterale ontmoeting te hebben met minister Çavuşoğlu, geheel in lijn met het terzake onderwerp van diplomatie. In de MoU zijn er verschillende mogelijkheden geïdentificeerd die de relatie tussen beide landen verder zal brengen.

Het doel is om uitwisseling van informatie te bevorderen en specifiek ervaringen op het gebied van nationale- en internationale praktijken van protocol voor bilaterale- en multilaterale activiteiten, gebaseerd op wederzijds voordeel. Daarnaast is ook de samenwerking op het gebied van handel en economie onderstreept.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtocol MoU met Turkije getekend