dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Protocol Inter Guyanese spelen 2023 getekend

lees ook ...

Slagingspercentages vwo gestegen, havo licht gedaald

Dit jaar zijn de slagingspercentages voor het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) gestegen, terwijl die voor het hoger algemeen vormend onderwijs (havo) een lichte daling hebben laten zien....

De sportdirecteuren van Suriname, Guyana en Frans-Guyana hebben het ‘Protocol of Agreement of General Rules and Regulations for the organization of The Inter-Guiana Games 2023’ getekend na evaluatie van de Inter Guyanese Spelen 2022 in Guyana, en de technische vergadering voor de Inter Guyanese Spelen ‘23 in Suriname.

De Inter Guyanese Spelen (IGS) ondergaan een transformatie in lijn met het vernieuwde beleid van de regeringen van alle drie deelnemende landen. Gezamenlijk hebben Suriname, Guyana en Frans-Guyana besloten om zich te richten op de basisontwikkeling van schoolsport en om het sportbeleid te integreren en te synchroniseren. Gordon Touw Ngie Tjouw directeur Sportzaken ressorterend onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken geeft aan dat dit initiatief buurlanden verenigt om atleten in de regio een sterke basis te bieden. ‘De IGS fungeert hierbij als hun eerste internationale sportevenement’, stelt hij.

Touw Ngie Tjouw benadrukt dat tijdens de laatste twee overheidsbijeenkomsten van de IGS besloten is om de periode, leeftijdscategorieën en evenementen aan te passen om een eerlijk, leerzaam en waardevol schoolsportevenement te garanderen. Als onderdeel hiervan wordt er nu ook een culturele avond toegevoegd aan het programma.

De organisatie van de IGS 2023 in Suriname valt onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS), onder leiding van voorzitter Aniel Ghisaidoobe en het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Tot op heden zijn alle aspecten vanuit het directoraat Sportzaken en de SSFS afgehandeld. Het wachten is nu op de officiële bekendmaking van de regering voor het gastheerschap van de IGS in Suriname.

De benodigde financiële middelen moeten ook nog beschikbaar worden gesteld. In dit opzicht heeft de regering de begroting van de SSFS ontvangen na meerdere presentaties van haar dagelijks bestuur. Aangezien het directoraat Sportzaken en de stichting SSFS niet over voldoende middelen beschikken voor dit evenement, zullen er middelen worden vrijgemaakt via de presidentiële sportcommissie.

“De bal ligt nu bij de president, en we kijken enthousiast uit naar zijn officiële en formele aankondiging voor de aftrap van de Inter Guyanese Spelen 2023 in Suriname”, aldus directeur Touw Ngie Tjouw.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtocol Inter Guyanese spelen 2023 getekend