maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Protesterende Inheemsen bieden petitie Voorzitter DNA petitie aan

lees ook ...

Een groep protestvoerende Inheemse vrouwen, die ondersteund werden door enkele burgers hebben op dinsdag 29 november jongstleden een petitie overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc LL.B. De groep is zeer ontstemd over de wijze waarop Gina Zaalman die protest voerde, is behandeld door de politie op vrijdag 25 november 2022.

In de petitie veroordelen de protestanten het geweld en vragen de DNA-voorzitter de zaak bespreekbaar te maken met de regering. Verder benadrukt de groep dat de politie juist campagne voert om het geweld tegen vrouwen tegen te gaan. zij geven aan dat de grens is overschreden, de norm vervaagd en een waarde is gedegradeerd door de handeling van de politie. Onder de leuze ‘Stop geweld tegen vrouwen’, heeft de groep de zaak onder de aandacht van de parlementsvoorzitter gebracht.

Voorzitter Bee heeft aangegeven dat het om een vrij serieuze handeling gaat. “Hoe zwaar of moeilijk het ook is laten wij elkaar vertrouwen. De volksvertegenwoordiging is er als deel van de democratie. Soms hoeven we het niet eens te zijn met de werkwijze, maar het parlement moet er zijn. Wij zullen dit bespreekbaar maken om tot een oplossing te komen”, aldus voorzitter Bee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtesterende Inheemsen bieden petitie Voorzitter DNA petitie aan