Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Protesten voor wetgeving omtrent dierenwelzijn

Geplaatst

op

door

Verschillende dierenwelzijnsorganisaties zullen op 19 november de straat op gaan om te protesteren voor wetgeving omtrent het welzijn van dieren. Momenteel is daar nog niet voldoende wetgeving voor en dat moet volgens de organisaties anders.

In Suriname is het in sommige gevallen nog erg slecht gesteld met het welzijn van dieren. Zo zijn er dieren die aan kettingen buiten verblijven en ook dieren die zelf voor hun eten moeten zorgen. De Henk Abrahams stichting, de stichting dierenbescherming Suriname en de Green heritage fund bundelen daarom hun krachten samen en willen op 19 november van zich laten horen in een straatprotest. Voor deze organisaties is het een doorn in het oog dat dierenmishandeling vaak nog straffeloos is in Suriname. Volgens hen is de overheid verantwoordelijk voor het welzijn van dieren en dus moet er betere wetgeving komen. Sinds dit jaar is dierenmishandeling in Suriname strafbaar, maar doordat de autoriteiten er weinig tegen doen blijft het vaak toch nog ongestraft. Doordat steeds meer mensen ook gaan inzien dat dieren ook gevoel hebben en niet enkel zijn om op te eten is het nu hoog tijd dat er strengere wetgeving en handhaving komt. Het protest zal 19 november vanaf 17:00 starten vanaf de Palmentuin in Paramaribo.

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Miranda

De beschaving van een samenleving valt af te meten aan hoe men de dieren behandelt en bepaalt hoe ontwikkeld het land is.

Esmeralda

Alle dieren moeten goed behandeld worden !

petra kindt

Dieren verdienen een waardig leven, ze zijn niet iets maar iemand. Jammer genoeg hebben ze zelf geen stem ! Wij zijn hun stem !Advertentie

Suriname

Agrarisch bedrijf Nationaal Leger getraind in gebruik pesticiden

Geplaatst

op

door

Personeel van het agrarisch bedrijf Nationaal Leger (NL) is getraind in het verantwoord gebruik van pesticiden. Deze training, op het agrarisch bedrijf van NL te Von Freyburg in het district Saramacca, is verzorgd door de afdeling Bestrijdingsmiddelen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Er is gekeken naar de manier waarop manschappen zichzelf en naaste omgeving kunnen beschermen tegen de nadelige effecten van pesticiden. Aan de manschappen is gepresenteerd wat er allemaal kan gebeuren bij het onbeschermd toedienen van pesticiden. Ondanks niet alle gevolgen direct zichtbaar zijn, komt het in sommige gevallen pas na enige tijd aan het licht. Met de manschappen is de manier van hoe te meten en hoeveel spuitvloeistof wordt gebruikt in de praktijk, uitgevoerd.

Door de leidinggevende ter plekke is aangegeven, dat het Nationaal Leger het boegbeeld moet zijn van hoe producten op een verantwoorde wijze worden geteeld. Het kan en dat moet met dit bedrijf waar gemaakt kunnen worden.

LVV-minister Rabindre Parmessar heeft de afdeling Bestrijdingsmiddelen het veld in gestuurd, om zoveel als mogelijk de samenleving te informeren over het verantwoord gebruik van pesticiden. Het ministerie wil hiermee de samenleving erop attenderen, om over te gaan tot het consumeren van veilig geteeld voedsel.

Lees verder

Suriname

Startsein bouw 200 woningen te Richelieu gegeven

Geplaatst

op

door

Er wordt steeds meer gebouwd in het district Commewijne. Te Richelieu is het startsein gegeven voor de bouw van 200 woningen. Dit is de eerste fase, want er zullen meer huizen verrijzen. “Men had geen geloof in dit woningbouwproject. Mensen vroegen hun geld terug, maar je ziet het resultaat vandaag. Er wordt een aanvang gemaakt”, zegt gewezen districtscommissaris van Commewijne Remy Pollack.  Hij is zelf initiatiefnemer van het project Housing District Commewijne.

Rajiv Ramsahai, die het district in het parlement vertegenwoordigt, zegt dat president Desiré Bouterse er alles aan doet om Suriname tot ontwikkeling te brengen. Hij is ervan overtuigd, dat de regering zekerheid biedt aan de samenleving en heeft aangegeven dat momenteel in De Nationale Assemblée de wet Woningbouwfonds wordt behandeld.

Districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne, zegt dat er weer een startsein voor een ontwikkelingsproject is gegeven in het district. “Dagelijks merken wij dat er bij mensen een behoefte is om een eigen woning te hebben. De regering laat hiermee zien, dat ze er alles aan doet om ervoor te zorgen dat personen in aanmerking kunnen komen. We streven dat dit project binnen niet al te lange tijd operationeel is. Wij moeten blijven werken aan de toekomst van dit district”, stelt de burgervader.  

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt dat een dak boven het hoofd van eminent belang is voor de ontwikkeling van de mens. “Kinderen kunnen beter opgroeien in een vertrouwde omgeving, die voldoet aan de minimale levensstandaarden. Deze regering werkt en we merken dat ze niet alleen werken, maar het samen doen met de gemeenschap.” Naast de woningen worden ook scholen gebouwd. Echter is het de taak van ons allen om dit te onderhouden, benadrukt Chotkan.

Lees verder

Meest gelezen

X