Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Protesten voor wetgeving omtrent dierenwelzijn

Geplaatst

op

Verschillende dierenwelzijnsorganisaties zullen op 19 november de straat op gaan om te protesteren voor wetgeving omtrent het welzijn van dieren. Momenteel is daar nog niet voldoende wetgeving voor en dat moet volgens de organisaties anders.

In Suriname is het in sommige gevallen nog erg slecht gesteld met het welzijn van dieren. Zo zijn er dieren die aan kettingen buiten verblijven en ook dieren die zelf voor hun eten moeten zorgen. De Henk Abrahams stichting, de stichting dierenbescherming Suriname en de Green heritage fund bundelen daarom hun krachten samen en willen op 19 november van zich laten horen in een straatprotest. Voor deze organisaties is het een doorn in het oog dat dierenmishandeling vaak nog straffeloos is in Suriname. Volgens hen is de overheid verantwoordelijk voor het welzijn van dieren en dus moet er betere wetgeving komen. Sinds dit jaar is dierenmishandeling in Suriname strafbaar, maar doordat de autoriteiten er weinig tegen doen blijft het vaak toch nog ongestraft. Doordat steeds meer mensen ook gaan inzien dat dieren ook gevoel hebben en niet enkel zijn om op te eten is het nu hoog tijd dat er strengere wetgeving en handhaving komt. Het protest zal 19 november vanaf 17:00 starten vanaf de Palmentuin in Paramaribo.

3 Reacties

3 Reacties

 1. Miranda

  maandag 7 november 2016 at 19:43

  De beschaving van een samenleving valt af te meten aan hoe men de dieren behandelt en bepaalt hoe ontwikkeld het land is.

 2. Esmeralda

  maandag 7 november 2016 at 20:08

  Alle dieren moeten goed behandeld worden !

 3. petra kindt

  dinsdag 8 november 2016 at 16:16

  Dieren verdienen een waardig leven, ze zijn niet iets maar iemand. Jammer genoeg hebben ze zelf geen stem ! Wij zijn hun stem !

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

75 jarige Surinaamse drugs oma vrijgelaten

Geplaatst

op

By

De 75-jarige vrouwdie samen met vier jongen van tussen de 15 en 20 jaar oud in verzekering warengesteld voor het overtreden van de Wet Verdovende Middelen, is door hetOpenbaar Ministerie in vrijheid gesteld. De vrouw ontkent iets af te weten vande drugs.

Dit bevestigt raadsman Arjan Ramlakhan die de bejaarde vrouw bij de voorgeleiding heeft bijgestaan. De advocaat zegt dat in de nabije omgeving van de vrouw de drugs werd gevonden. Het gaat om zeven kleine zip-lock pakjes van ongeveer zeven gram cocaïne. 

In een politiebericht werd gemeld dat de jongeren verdacht worden van het verhandelen van drugs, waaronder wikkels crack cocaïne en marihuana in de Pianostraat. De politie van het ressort Kwatta heeft de aanhouding zaterdag verricht. Naar aanleiding van de verklaringen die de vier verdachten afzonderlijk hadden afgelegd bij de politie, kwam ‘oma’ in beeld. Zij zou de drugs aan de jongeren hebben verstrekt om deze te verkopen.

Op aanwijzing van de eerder aangehouden verdachten ging de politie naar de woning van deze vrouw om een onderzoek in te stellen. Tijdens dat onderzoek zijn wikkels crack cocaïne en marihuana bij de vrouw aangetroffen en in beslag genomen. 

Medeleven

Heel veel Surinamers hebben sinds gisteren hun medeleven en begrip getoond voor de 75 jarige drugsdealende oma die crack cocaïne vanuit haar huis verkocht omdat haar pensioen te weinig was.

De 75 jarige oma begon uit nood drugs te verkopen zodat ze wat brood en melk op tafel kon krijgen. Toen ze moeite met lopen kreeg vroeg ze haar neefje om hulp en hij haalde zijn vrienden erbij en zo richtte de oma op bejaarde leeftijd haar eigen kleine drugs empire op.

De drugs oma is een zeer gerespecteerde drugsdealer in haar omgeving en zelfs grotere drugsdealers prijzen haar aan voor haar inzet.

Lees verder

Suriname

Douanier gepakt voor megacokezaak

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De politie in Suriname heeft een 49-jarige douanier opgepakt voor betrokkenheid bij de smokkel van 2345 kilo cocaïne. De partij werd vorige week ontdekt tussen een partij rijst in de haven van Paramaribo.

Naast de douanier zijn twee inklaarders en een vrachtwagenchauffeur opgepakt, zo meldt het Korps Politie Suriname. Suriname is de ban van de grootste cocaïnevangst ooit in het land. Maandag werd in Guyana het lichaam gevonden van de eigenaar van het bedrijf waarvan de rijst afkomstig was. De man bleek te zijn geliquideerd.

Lees verder

Meest gelezen