Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Protesten voor wetgeving omtrent dierenwelzijn

Geplaatst

op

door

Verschillende dierenwelzijnsorganisaties zullen op 19 november de straat op gaan om te protesteren voor wetgeving omtrent het welzijn van dieren. Momenteel is daar nog niet voldoende wetgeving voor en dat moet volgens de organisaties anders.

In Suriname is het in sommige gevallen nog erg slecht gesteld met het welzijn van dieren. Zo zijn er dieren die aan kettingen buiten verblijven en ook dieren die zelf voor hun eten moeten zorgen. De Henk Abrahams stichting, de stichting dierenbescherming Suriname en de Green heritage fund bundelen daarom hun krachten samen en willen op 19 november van zich laten horen in een straatprotest. Voor deze organisaties is het een doorn in het oog dat dierenmishandeling vaak nog straffeloos is in Suriname. Volgens hen is de overheid verantwoordelijk voor het welzijn van dieren en dus moet er betere wetgeving komen. Sinds dit jaar is dierenmishandeling in Suriname strafbaar, maar doordat de autoriteiten er weinig tegen doen blijft het vaak toch nog ongestraft. Doordat steeds meer mensen ook gaan inzien dat dieren ook gevoel hebben en niet enkel zijn om op te eten is het nu hoog tijd dat er strengere wetgeving en handhaving komt. Het protest zal 19 november vanaf 17:00 starten vanaf de Palmentuin in Paramaribo.

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Miranda

De beschaving van een samenleving valt af te meten aan hoe men de dieren behandelt en bepaalt hoe ontwikkeld het land is.

Esmeralda

Alle dieren moeten goed behandeld worden !

petra kindt

Dieren verdienen een waardig leven, ze zijn niet iets maar iemand. Jammer genoeg hebben ze zelf geen stem ! Wij zijn hun stem !Advertentie

Suriname

Man vernielt pinautomaat

Geplaatst

op

door

Er kunnen verschillende redenen zijn warom een pinpas bij het pinnen door de machine ingeslikt kan worden. Het beste wat men na zo een geval kan doen is zich wenden naar de aangesloten bankinstelling. Echter zijn er toch mensen die zich door emoties laten gaan.

De 59-jarige Aron, C. is door de politie van Nieuw-Nickerie op zaterdag 16 juni in verzekering gesteld voor vernieling.

Aron stopte zijn pinpas in een geldautomaat om een som geld te lichten. Bij die gelegenheid was hij lichtelijk aangeschoten en heeft hij zeer waarschijnlijk verkeerde pincodes ingetoetst met het gevolg dat uiteindelijk noch zijn pinpas noch geld uit de machine tevoorschijn kwamen.

Aron werd toen zo boos dat hij de machine begon te bewerken met een verstelbaar sleutel. Er is aangifte van vernieling tegen Aron gedaan en na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld.

Lees verder

Suriname

Kwestie kapotte Canawaima Ferry geniet aandacht OW&TC

Geplaatst

op

door

Het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie doet er alles aan om het schip dat voor de veerverbinding tussen Suriname en Guyana zorgt gauw te laten repareren. Uit technisch onderzoek is gebleken dat beide motoren van het schip defect zijn. Volgens de bewindsman Vijay Chotkan geniet het de volle aandacht van zijn department. Ook president Bouterse is hierover op de hoogte gesteld.

Er is in de laatste week van mei een melding gedaan dat het schip uit de operatie is gehaald. Als gevolgd daarvan heeft de minister gelijk gesprekken gevoerd met de Canawaima services en company om de ferry operationeel te houden.  “ We moeten snel in actie gaan omdat het de passagiers goed uitkomt en omdat beide landen aan verdienen. We moeten ook rekening houden met het verdrag waarbij beide landen in moeten komen(50% om 50%)  voor de onderhoud en reparatie van het schip.” Gelet op de ernst van de situatie is er een schrijven gestuurd naar de OW&TC minister zijn collega in Guyana. Hij is middels een schrijven in kennis gebracht en werd ook uitgenodigd voor een gesprek welke te Nickerie zou moeten plaats vinden. Echter heeft het gesprek als gevolgd  van miscommunicatie geen voortgang gehad.

Ondanks dit heeft de minister het niet bij de pakken laten liggen en werd er een openbare aanbesteding gehouden. Het bedirjf Migos heeft de laagste inschrijving gedaan en het ligt in de bedoeling dat het schip binnen twee weken weer ingezet kan worden voor het waterverkeeronderhoud Suriname en Guyana.

Lees verder

Meest gelezen

X