Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Protesten voor wetgeving omtrent dierenwelzijn

Geplaatst

op

Verschillende dierenwelzijnsorganisaties zullen op 19 november de straat op gaan om te protesteren voor wetgeving omtrent het welzijn van dieren. Momenteel is daar nog niet voldoende wetgeving voor en dat moet volgens de organisaties anders.

In Suriname is het in sommige gevallen nog erg slecht gesteld met het welzijn van dieren. Zo zijn er dieren die aan kettingen buiten verblijven en ook dieren die zelf voor hun eten moeten zorgen. De Henk Abrahams stichting, de stichting dierenbescherming Suriname en de Green heritage fund bundelen daarom hun krachten samen en willen op 19 november van zich laten horen in een straatprotest. Voor deze organisaties is het een doorn in het oog dat dierenmishandeling vaak nog straffeloos is in Suriname. Volgens hen is de overheid verantwoordelijk voor het welzijn van dieren en dus moet er betere wetgeving komen. Sinds dit jaar is dierenmishandeling in Suriname strafbaar, maar doordat de autoriteiten er weinig tegen doen blijft het vaak toch nog ongestraft. Doordat steeds meer mensen ook gaan inzien dat dieren ook gevoel hebben en niet enkel zijn om op te eten is het nu hoog tijd dat er strengere wetgeving en handhaving komt. Het protest zal 19 november vanaf 17:00 starten vanaf de Palmentuin in Paramaribo.

3 Reacties

3 Reacties

 1. Miranda

  maandag 7 november 2016 at 19:43

  De beschaving van een samenleving valt af te meten aan hoe men de dieren behandelt en bepaalt hoe ontwikkeld het land is.

 2. Esmeralda

  maandag 7 november 2016 at 20:08

  Alle dieren moeten goed behandeld worden !

 3. petra kindt

  dinsdag 8 november 2016 at 16:16

  Dieren verdienen een waardig leven, ze zijn niet iets maar iemand. Jammer genoeg hebben ze zelf geen stem ! Wij zijn hun stem !

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |