Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Protesten voor wetgeving omtrent dierenwelzijn

Geplaatst

op

Verschillende dierenwelzijnsorganisaties zullen op 19 november de straat op gaan om te protesteren voor wetgeving omtrent het welzijn van dieren. Momenteel is daar nog niet voldoende wetgeving voor en dat moet volgens de organisaties anders.

In Suriname is het in sommige gevallen nog erg slecht gesteld met het welzijn van dieren. Zo zijn er dieren die aan kettingen buiten verblijven en ook dieren die zelf voor hun eten moeten zorgen. De Henk Abrahams stichting, de stichting dierenbescherming Suriname en de Green heritage fund bundelen daarom hun krachten samen en willen op 19 november van zich laten horen in een straatprotest. Voor deze organisaties is het een doorn in het oog dat dierenmishandeling vaak nog straffeloos is in Suriname. Volgens hen is de overheid verantwoordelijk voor het welzijn van dieren en dus moet er betere wetgeving komen. Sinds dit jaar is dierenmishandeling in Suriname strafbaar, maar doordat de autoriteiten er weinig tegen doen blijft het vaak toch nog ongestraft. Doordat steeds meer mensen ook gaan inzien dat dieren ook gevoel hebben en niet enkel zijn om op te eten is het nu hoog tijd dat er strengere wetgeving en handhaving komt. Het protest zal 19 november vanaf 17:00 starten vanaf de Palmentuin in Paramaribo.

3 Reacties

3 Reacties

 1. Miranda

  maandag 7 november 2016 at 19:43

  De beschaving van een samenleving valt af te meten aan hoe men de dieren behandelt en bepaalt hoe ontwikkeld het land is.

 2. Esmeralda

  maandag 7 november 2016 at 20:08

  Alle dieren moeten goed behandeld worden !

 3. petra kindt

  dinsdag 8 november 2016 at 16:16

  Dieren verdienen een waardig leven, ze zijn niet iets maar iemand. Jammer genoeg hebben ze zelf geen stem ! Wij zijn hun stem !

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen