Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Protesten gaan door tot Bouterse weg is

Geplaatst

op

Gisteren heeft het burgercollectief, een samenwerking van verschillende protestgroepen, een actie gehouden op het onafhankelijkeidsplein in Paramaribo. Tijdens deze actie werd Desi Bouterse opgeroepen om af te treden als president van Suriname. 

Volgens deelnemende groepen aan het protest was de actie van maandag nog maar het begin en kunnen de gemeenschap en de overheid rekenen op meer protestacties. Ze geven aan door te gaan met protesteren tot Bouterse vertrekt. Het is de bedoeling om met meer groeperingen de krachten te bundelen en zo hun doel te bereiken. Het doel is het aftreden van de huidige president van Suriname en het houden van vervroegde verkiezingen.

Eén van de actievoerders, Orpheo Belfor van de “alles-plat” beweging, zegt dat het hem stoort dat de regering betalingsachterstanden heeft bij verschillende instanties en meerdere kostenverhogende maatregelen op de burger afschuift. Ook bevalt het hem niet dat de president meent dat de “alles-plat” beweging word aangestuurd door de oppositiepartijen. Al met al zijn er genoeg redenen om nu de straat op te gaan, het volk is klaar met president Bouterse.

Eén van de initiatiefnemers van het burgercollectief, Harold Cabenda, laat weten dat zijn organisatie pas maandagochtend te horen kreeg dat zij toestemming hadden om actie te voeren op het onafhankelijkheidsplein. Volgens Cabenda zijn door het wel of niet krijgen van een vergunning mensen gaan twijfelen om deel te nemen aan de actie. Dit is volgens hem een reden voor de ietwat lage opkomst tijdens het protest. Hij meent dat het burgercollectief moedwillig is tegengewerkt door commissariaat Paramaribo-Noordoost. De groep protestanten is begonnen met protesteren voor het parlementsgebouw, daar werden ze door de politie erop gewezen dat ze naar het onafhankelijkeidsplein moesten gaan. Vervolgens hebben zij hun actie voortgezet tegenover het presidentieel paleis. Hier werden leuzen geroepen als; “Weg met Bouta”, en “de armen worden armer”.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen