donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
5
(1)

Protestdemonstratie op Onafhankelijkheidsplein

lees ook ...

Omar Sherif Abdoelrahman beëdigd als Surinaamse ambassadeur ...

Omar Sherif Abdoelrahman is op donderdag 15 februari 2024 beëdigd als de nieuwe buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor Suriname in het Koninkrijk Marokko. President Chandrikapersad Santokhi he...

Later vandaag wordt er op het Onafhankelijkheidsplein geprotesteerd tegen de situatie in het land. Vele burgers zijn de situatie in het land meer dan zat, omdat zij onder andere niet meer uitkomen met hun salaris. Alleen aan de aankoop van basisgoederen is men veel kwijt. Daarnaast komen ook de nutsvoorzieningen bij kijken. Corruptie viert ook hoogtij en daarnaast ook het friends and family beleid.

Wat er verder ook gebeurt, is dat er dan grote geldbedragen worden gestolen uit staatskas. Echter wordt er vanuit president Chandrikapersad Santokhi en de minister van Financiën en Planning geen aannemelijke verklaring gegeven.

Op zijn Facebookpagina heeft Sergio Gentle, hoofdinspecteur van Politie en bestuurslid van de Surinaamse Politiebond, een oproep gedaan aan Surinamers om mee te doen met dit protest. Hij verwacht dat er wel mensen komen, omdat als zij niet komen het betekent dat zij het niet voelen.

Vorige week hebben onder andere Maisha Neus, Oma Inge en Siebrano Piqué en anderen geprotesteerd vóór het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA). “Mi e krey dat watra no e kmopo na mi ai, maar na brudu e kon now,” zei de 80-jarige oma Inge. De regering is geplaatst door het volk. Het verdwijnen van SRD 40 miljoen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) stoort oma Inge vreselijk. “Hoe is dat geld weggegaan. A lon a frey. Disi a no lon, a no frey a fufuru,” zei de seniorenburger.

Andere bekenden in Suriname die het protest ondersteunen zijn Dave van Aerde en Marleen Cameron. De samenleving is voor 10 uur opgeroepen. Benadrukt wordt dat het niet om een politieke actie gaat. Burgers worden op het hart gedrukt om zich correct te gedragen. “We zullen geen enkele voorzitter van een politieke partij of vakbond de ruimte geven om te proberen de acties te beïnvloeden, vooral die van de gevestigde partijen en bonden niet.” Suma no frede e opo kon strey gi tide nanga tamara, gi un’ p’tjien nanga gran p’tjien, schrijft Gentle op zijn Facebookpagina.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtestdemonstratie op Onafhankelijkheidsplein