zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Protestdemonstratie kerken en vakbonden tegen vaccinatiedwang

lees ook ...

Roadblocks en verhoogde surveillance in regio Midden

De politie van Regio Midden heeft in verband met de verhoogde surveillance, samen met een gemengde eenheid, in de periode van 1 tot en met 24 maart 2023, op verschillende locaties roadblocks gehouden....

Samenwerkende verontruste burgers, kerken en vakbonden houden dinsdag op het Onafhankelijkheidsplein een protestdemonstratie tegen injectie-dwang, medische discriminatie, apartheid en haatzaaierij. Zij roepen de gemeenschap op om massaal op te komen en hun stem te laten horen.

Personen worden indirect gedwongen om zich te vaccineren tegen Covid-19. “Als God zelfs mensen niet dwingt om Hem te dienen waarom zouden mensen ons dwingen in andere besluiten?,” zegt apostel Steven Reyme van de gemeente Logos International, die deze oproep ondersteunt. Als voorganger heeft hij gemeenteleden gezegd, dat wie zich wil laten inenten vrij daarin is en wie nog niet gereed is de ruimte moet nemen totdat die overtuigd is.

Signaal
Reyme zegt dat zij met het protest een signaal willen geven aan de overheid dat zij niet aan de kant zullen staan en toekijken dat er misschien een wet wordt aangenomen die vaccineren verplicht stelt. Hij kan wel begrijpen dat de economie kan instorten als die niet normaal opgang kan komen en de druk op de gezondheidszorg groter wordt.

Werknemers worden verplicht zich te vaccineren, anders worden ze ontslagen. Nu wordt er ook een wet voorbereid om apartheid en discriminatie te legaliseren. De groep is er bang voor dat door de fysieke meerderheid in De Nationale Assemblee de wet doorgedrukt zal worden. Er zou volgens enkele burgers sprake zijn van dictatuur van de meerderheid. Beslissingen worden genomen zonder rekening te houden met recht en regelgeving.

Bij het protest zullen de MoHaNa-regels in acht worden genomen, zegt de kerkleider. Dit is ook duidelijk gemaakt aan eenieder die aan het protest zal deelnemen. Verder zegt Reyme dat zij niet tegen vaccinatie zijn, maar wel tegen de dwang ervan.

De groep vraagt van de overheid dat er gesproken wordt met eenieder, zodat er een zo breed mogelijke maatschappelijke discussie opgang gebracht kan worden voordat er verregaande wettelijke besluiten worden genomen.

Vaccinatiedag
In gemeente de Tabernacle of Faith Ministries hebben enkele honderden personen zich zaterdag aangemeld voor de vaccinatie die door de kerk aan de Kwattaweg was georganiseerd. Niet alleen gemeenteleden zijn geweest, maar ook personen uit verschillende buurten.

Wereldwijd wordt er een aanvang gemaakt met het verplicht stellen van de inenting met het Covid-vaccin. Daar is apostel Eric Tjin Kon Kiem geen voorstander van. Echter heeft hij er wel begrip voor.

Niet alle gelovigen zijn op een lijn over het wel of niet nemen van het prikje. Zo wordt onder andere gezegd dat het vaccin te maken heeft met het merkteken van het beest. Volgens de gemeenteleider berust wat gezegd wordt niet op waarheid. Toen de wereld jaren terug ook gebukt ging onder een influenza-pandemie, werd de zogeheten ‘anti-Christ’ niet aangehaald.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtestdemonstratie kerken en vakbonden tegen vaccinatiedwang