maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Protestactie wordt ondersteund door Platform Leerkrachten Binnenland

lees ook ...

Continued discussion over the phase-out of gasoline subsidie...

The government and oil industry have been debating fuel costs for a while. According to Minister Stanley Raghoebarsing of Finance and Planning, the administration is carefully considering ways to elim...

Ook het Platform Leerkrachten Binnenland zal de protestacties van Organic Movement op afstand ondersteunen. Vanwege de achterstand die de leerlingen in het binnenland hebben opgelopen als gevolg van de overstromingen, is voorlopig ervoor gekozen om niet fysiek aanwezig te zijn. De leerkrachten die momenteel in de stad vertoeven, zullen de protestacties wel fysiek ondersteunen.

Deze leerkrachten willen de overheid eraan herinneren, dat er nog geen verandering is gezien in de situatie in het binnenland. De minister van Financiën en Planning had gezegd US$ 3 miljoen gereserveerd te hebben voor het onderwijs in het binnenland. Zij merken ook op dat de leerkrachten van OS Tepu nog steeds niet beschikken over een toilettengroep. Hierdoor vertoeft deze groep nog steeds in Paramaribo.

Verder zijn er nog leerkrachten die als gevolg van de overstromingen schade hadden opgelopen. Zoals beloofd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zouden deze leerkrachten een ondersteuning krijgen. Deze leerkrachten wachten al langer dan drie maanden daarop en rekenen erop dat het ministerie de belofte zo spoedig mogelijk nakomt.

De demonstratie wordt dinsdag voortgezet. De verzamelplek is het Bronsplein. Het Korps Politie Suriname heeft bekendgemaakt dat in verband met de te houden protestdemonstratie de volgende wegen om 17.00 uur zullen worden omgelegd, te weten:

1. Gemenelandsweg / Affi Jabbastraat

2. Anton de Kom- / Affi Jabbastraat

De politie en de overige veiligheidsdiensten staan in voor de veiligheid in Suriname en zullen de controle in en rondom deze wegen uitvoeren. De politie zal de demonstranten gedurende hun protestactie begeleiden.

Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan met het bovenvermelde rekening te houden en alternatieve wegen te kiezen teneinde uw bestemming te kunnen bereiken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtestactie wordt ondersteund door Platform Leerkrachten Binnenland