maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
0
(0)

Protestactie wordt ondersteund door Platform Leerkrachten Binnenland

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

Ook het Platform Leerkrachten Binnenland zal de protestacties van Organic Movement op afstand ondersteunen. Vanwege de achterstand die de leerlingen in het binnenland hebben opgelopen als gevolg van de overstromingen, is voorlopig ervoor gekozen om niet fysiek aanwezig te zijn. De leerkrachten die momenteel in de stad vertoeven, zullen de protestacties wel fysiek ondersteunen.

Deze leerkrachten willen de overheid eraan herinneren, dat er nog geen verandering is gezien in de situatie in het binnenland. De minister van Financiën en Planning had gezegd US$ 3 miljoen gereserveerd te hebben voor het onderwijs in het binnenland. Zij merken ook op dat de leerkrachten van OS Tepu nog steeds niet beschikken over een toilettengroep. Hierdoor vertoeft deze groep nog steeds in Paramaribo.

Verder zijn er nog leerkrachten die als gevolg van de overstromingen schade hadden opgelopen. Zoals beloofd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zouden deze leerkrachten een ondersteuning krijgen. Deze leerkrachten wachten al langer dan drie maanden daarop en rekenen erop dat het ministerie de belofte zo spoedig mogelijk nakomt.

De demonstratie wordt dinsdag voortgezet. De verzamelplek is het Bronsplein. Het Korps Politie Suriname heeft bekendgemaakt dat in verband met de te houden protestdemonstratie de volgende wegen om 17.00 uur zullen worden omgelegd, te weten:

1. Gemenelandsweg / Affi Jabbastraat

2. Anton de Kom- / Affi Jabbastraat

De politie en de overige veiligheidsdiensten staan in voor de veiligheid in Suriname en zullen de controle in en rondom deze wegen uitvoeren. De politie zal de demonstranten gedurende hun protestactie begeleiden.

Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan met het bovenvermelde rekening te houden en alternatieve wegen te kiezen teneinde uw bestemming te kunnen bereiken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtestactie wordt ondersteund door Platform Leerkrachten Binnenland