donderdag 30 mei 2024
27 C
Paramaribo
17 C
Amsterdam
5
(1)

Protestactie veranderde in ‘lobi konmakandra’ voor handjevol mensen

lees ook ...

Oproep aan president Santokhi: salarisachterstanden BLTO-led...

De Bond van Leraren in het Technisch Onderwijs (BLTO) dringt er bij president Chan Santokhi op aan onmiddellijk actie te ondernemen. Vrijdag stuurde de bond een brief naar de president waarin ze de si...

Weinig mensen hebben gehoor gegegeven aan de oproep van Steven Summerville om aanwezig te zijn op het plein voor een protestactie om 10.00u op zaterdag jongstlede. Nu is het onderwerp veranderd. De oproep was  gedaan met mededeling dat gerekend kon worden op ondersteuning van partijtoppers van de NDP. Vertegenwoordigers van de partijtop waren er werkelijk. Deze actie lijkt mislukt.

Een klein aantal was aanwezig. Ex-president tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse, Ashwin Adhin en assembleeleden hebben de actie ondersteund. “Het is geen protest maar een konmakandra, om te zien wie de lobi voor het land nog heeft,” zegt de organisator nu. Woordvoerder Ricardo Panka  van de NDP had eerder ontkend dat de partij iets te maken had met de actie.

Bouterse maakte bekend  dat er nu een nationaal dialoog moet komen. Hij is hierover al in gesprek met verschillende partijleiders.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtestactie veranderde in 'lobi konmakandra' voor handjevol mensen