dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Protestactie C-47 en anderen op vrijdag om regering signaal te geven

lees ook ...

Prestatie Letitia Pinas resulteert in voordracht voor hogere...

Letitia Pinas is inspecteur van politie tweede klasse en hoofd van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) bij de Korps Politie Suriname. Ze doet haar werk voortreffelijk en zal daarom worden voorged...

C-47 heeft een protestactie gepland voor vrijdag 17 februari aanstaande. De progressieve vakcentrale wil hiermee “… een krachtig signaal sturen naar de regering dat het zo niet langer kan. Loontrekkers komen haast niet meer uit met hun salaris”, volgens vakbondsleider Dayanand Dwarka. Deze actie staat los van het ultimatum gesteld aan de president, die donderdag verstrijkt. De reactie van de regering bepaald als de actie doorgaat of niet na vrijdag.

Werknemers van bedrijven en instellingen die bij C-47 zijn aangesloten zullen om elf uur ’s morgens hun werkplek verlaten uit protest tegen de recente kostenverhogende maatregelen die de regering heeft getroffen en andere die nog zullen volgen. Dwarka, die tevens bestuurslid is van C-47, zegt tegen De Ware Tijd dat het voorlopig gaat om een ééndaagse actie.

Een eis is dat de verdere verhoging van de dieselprijs wordt aangehouden. Men wil ook zien dat eerdere voorstellen van de gezamenlijke vakbeweging om de staatsinkomen te vergroten worden uitgevoerd.

Stabilisering van de wisselkoers staat ook overeind als eis. Het ultimatum verstrijkt donderdag.  President Santhoki is alvast uitgenodigd voor een overleg donderdagavond.

Andere groepen staan ook in de startblokken om in actie te gaan. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname(FOLS) voert al vandaag  en vrijdag een protestactie. Leerkrachten mogen op die dagen thuisblijven. De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) is ook bezig te plannen.

Ook activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet zal op vrijdag actie voeren, na een gedegen voorbereiding. Zijn actie zal gesteund worden door velen, waaronder mensen met een beperking.

Bron foto: De Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtestactie C-47 en anderen op vrijdag om regering signaal te geven