woensdag 24 april 2024
28 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

Protestactie C-47 en anderen op vrijdag om regering signaal te geven

lees ook ...

Actie tegen spookambtenaren bij onderwijs

Minister Ori verklaarde tijdens een persconferentie dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) jaarlijks bijna SRD 2.1 miljard besteedt aan salarissen, maar merkt dat de prestati...

C-47 heeft een protestactie gepland voor vrijdag 17 februari aanstaande. De progressieve vakcentrale wil hiermee “… een krachtig signaal sturen naar de regering dat het zo niet langer kan. Loontrekkers komen haast niet meer uit met hun salaris”, volgens vakbondsleider Dayanand Dwarka. Deze actie staat los van het ultimatum gesteld aan de president, die donderdag verstrijkt. De reactie van de regering bepaald als de actie doorgaat of niet na vrijdag.

Werknemers van bedrijven en instellingen die bij C-47 zijn aangesloten zullen om elf uur ’s morgens hun werkplek verlaten uit protest tegen de recente kostenverhogende maatregelen die de regering heeft getroffen en andere die nog zullen volgen. Dwarka, die tevens bestuurslid is van C-47, zegt tegen De Ware Tijd dat het voorlopig gaat om een ééndaagse actie.

Een eis is dat de verdere verhoging van de dieselprijs wordt aangehouden. Men wil ook zien dat eerdere voorstellen van de gezamenlijke vakbeweging om de staatsinkomen te vergroten worden uitgevoerd.

Stabilisering van de wisselkoers staat ook overeind als eis. Het ultimatum verstrijkt donderdag.  President Santhoki is alvast uitgenodigd voor een overleg donderdagavond.

Andere groepen staan ook in de startblokken om in actie te gaan. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname(FOLS) voert al vandaag  en vrijdag een protestactie. Leerkrachten mogen op die dagen thuisblijven. De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) is ook bezig te plannen.

Ook activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet zal op vrijdag actie voeren, na een gedegen voorbereiding. Zijn actie zal gesteund worden door velen, waaronder mensen met een beperking.

Bron foto: De Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtestactie C-47 en anderen op vrijdag om regering signaal te geven