donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Protest tegen vaccinatiedwang

lees ook ...

Dc Saramacca doet drie uur ’s ochtends prijscontrole bij Cen...

Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga van Saramacca heeft woensdagochtend rond drie uur een bezoek gebracht aan de groothandelaren van de Centrale Markt Paramaribo. Op het commissariaat zijn er...

Iedereen kan Covid19 krijgen. Een gevaccineerde agent van Opa Doelie bleek besmet te zijn en werd in thuis quarantaine gezet. Toch gaat de vaccinatie de agent voordeel opleveren zeggen voorstanders van vaccinatie en de fabrikanten. Beambte zal misschien ziek en verzwakt raken, maar hij zal leven, zonder ziekenhuis-opname. Mohana: mondkap, handen wassen afstand houden blijft geboden want helpt besmetting enigszins voorkomen. 

Minister Ramadhin van Volksgezondheid geeft gevaccineerden een vals gevoel van veiligheid. Hij is niet eerlijk over de beperkingen van de vaccins en het feit dat elke gevaccineerde proefpersoon is. Hij is heel confronterend geweest met het presenteren van cijfers en etniciteiten, waarbij hij Afro Surinamers en inheemsen aangewezen heeft als de mensen die Covid19 het meest verspreiden, krijgen en eraan sterven omdat ze niet willen vaccineren. Daarna is hij gekomen met een wet die neerkomt op mensen te dwingen te vaccineren. Patricia Etnel, NPS assembleelid van de coalitie, vroeg Ramadhin wat meer saka- fasi (nederig) te zijn in zijn benadering van Covid zaken. Coalitie (ABOP) parlementariermr. Edward Belfor heeft altijd wijd en zijd verkondigt dat hij vaccinaties niet vetrouwt en kuidenmedicijnen gebruikt.

Diverse gevaccineerde en ongevaccineerde Surinaamse prominenten hebben vorige week met ongeveer drie honderd aanhangers tegen gedwongen vaccinatie geprotesteerd en hun bezwaren geuit voor de Assemblee. De pastors Steven Reyme en Steve Meye, drie juristen Jennifer van Dijk -Silos en Patrick Bagwandin, assembleelid Belfor, alsook en vakbondsleider Ronald Hooghart en NDP-assembleelid Melvin Bouva. Minister Ramadhin en president Santokhi haastten zich om te zeggen dat ze natuurlijk  zouden overleggen met deze groep voor zij een wetsvoorstel indienen. Onbetrouwbaar als ze zijn kwamen ze de volgende dag met het voorstel voor hun vaccinatie dwang wet. Degelijk geschrokken en rekening houdende met de bij elkaar grootste groep van ongevaccineerde stemmers (zoals ook in de VS.) werd in die wet religieuze overtuiging genoemd als legitieme reden voor vaccinatieweigeraars.

Vaccinatie-plicht nu

Ramadin en Santokhi proberen wettelijk te maken wat reeds gebeurt in Suriname, ongevaccineerden worden uitgesloten op plaatsen. Begrijpelijk overigens. Ieder bedrijf wil naar herstel en normalisatie, al zal dat voorlopig gepaard gaan met maskers, handreinigers en afstand tussen werkers en klanten. Al vanaf de vaccins er zijn worden sollicitaties alleen afgenomen van volledig gevaccineerden, het ministerie van Buitenlandse zaken wil alleen gevaccineerde werknemers en bezoekers, internationale bedrijven in Su -als Newmont-maar ook lokale-, eisen gevaccineerde werknemers.

Goudbedrijf Newmont b.v. geeft zelfs een bonus van 100 U$, voor volledige vaccinatie. Verder moet de ongevaccineerde voor elke week of ook twee weken die je op hun werkterrein werkt een Covid19 test overleggen. De regering werkt al aan een Q code, zoals internationaal reeds gebruikt wordt, een digitale code die gescand kan worden als toegang voor gevaccineerden.

Vaccinatie dwang wet

Volgens die vaccinatie dwangwet kunnen on- gevaccineerden naar geen enkele plaats waar mensen bijeen zijn. Dus geen bank, winkel, kantoor, ministerie, restaurant, dokterskliniek, werkplaats, vliegtuig, restaurant, concert, gym,  sportveld, barbershop, muziek-, dans- of meditatieles in een klas, kapperszaak of nailstylist, dansgelegenheid, gebedshuis, theater, casino of recreatie oord. Van China tot Europa en in de VS zijn dergelijke dwangwetten in de maak of worden al toegepast vanwege de noodtoestand die de Covid pandemie veroorzaakt. In de VS is er in bepaalde Staten een wet die ongevaccineerden verbiedt een restaurant, gym of theater te bezoeken. Er wordt in de VSA heftig en onordelijk geprotesteerd, ondanks hun half miljoen doden, door mensen die geloven in heel extreme, sinistere, angstige, onbewezen Covid complottheorieen.

Waarom ongeveer 55% van de Surinamers niet wil vaccineren is een apart artikel waard, want er zijn zeker een tiental redenen en drogredenen geuit in het openbaar. Een uniek en lofwaardig initiatief komt van de verpleegkundige mevrouw Esajas die huis aan huis de grote volksbuurten bezoekt met Covid vaccinatie voorlichting in Paramaribo Zuid. Zij wordt logistiek gesteund door collega verpleegkundige VHP-assembleelid  Cheryll Dijksteel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtest tegen vaccinatiedwang