dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(2)

Het protest van de vakbonden groeit…..

lees ook ...

Minister-president Curaçao bezoekt Suriname

President Santokhi heeft op donderdag 24 november een bilaterale ontmoeting gehad met minister-president Gilmar Pisas van Curaçao, in navolging van de bilaterale gesprekken die reeds in New York bij d...

De samenwerkende vakbonden, waarbij 25 vakbonden zijn aangesloten,  houden op 24 augustus een protest op het Kerkplein. Zij vinden dat er door de regering teveel verhogingen worden doorgevoerd in korte tijd en dat de gemeenschap het erg moeilijk heeft. Het is nog niet duidelijk hoe lang de acties gaan duren. 

Ook de schooljeugd wordt door een jeugdige per voice app opgeroepen om te komen protesteren. De jongeman in kwestie zegt dat hij de nieuwe busprijzen niet kan betalen. Hij geeft aan dat er maar een hele kleine groep ouders is die dat wel kan. Hij roept de scholieren op om op  24 augustus te komen protesteren op het Kerkplein  en roept de ouders op om hun kinderen niet tegen te houden hun stem te laten horen.

Met de actie doet ook mee ‘de Sons of slaves brotherhood’ die een Facebookpage heeft en zegt de actie van de samenwerkende vakbonden te ondersteunen. De Brotherhood bedankt de Bonden voor het genomen initiatief.

Hopelijk is de regering sportief en treedt zij niet op tegen Surinaamse Burgers die het recht hebben hun misnoegen te uiten over het in gevaar komen van de basisbehoeften van hun gezin. Zij verwachten geen traangas noch ander geweld!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHet protest van de vakbonden groeit.....