donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Protest over het betalen van accijns op gebotteld water

lees ook ...

Lim A Po: Hybrid electoral systems are becoming more commonp...

The Study Committee on Adjustment of the Electoral System's Hans Lim A Po provided an explanation of the precise steps that should be taken in order to change the election system. The most significant...

De waterbedrijven die gebotteld water produceren, moeten  US$0.07 cent afdragen per liter sinds 2006, naast het betalen van  belastingen. Op een gallon van SRD.55,- is dat SRD. 28,-.  Zonder deze heffing kan het water voor veel minder worden aangeboden.  Future Beverages en Zenobia Bottling zien graag dat deze heffingen worden stopgezet.

“Water behoort tot de basisgoederen van de consument en vormt zelfs de basis voor ons leven”, vindt directeur Yang van Future Beverages. Het streven is volgens hem  om de beschikbaarheid van water te garanderen tegen een betaalbare prijs. “Omdat daardoor eveneens een duurzaam en gezonde levensstijl wordt gestimuleerd. Wij beschouwen deze kwestie als een misplaatste kostenverhogende drempel, die een onnodige druk veroorzaakt in de prijs van gebotteld water.” Het effect is, dat de prijzen van dit product blijven stijgen. Dit ontmoedigd het drinken van water.

Zonder de heffing op accijnzen  zou Zenobia enige financiële ademruimte kunnen krijgen om door te kunnen draaien, volgens directeur Henry Carbière Falls. “We betalen ons maandelijks kapot, tienduizenden SRD’s. Dit is absoluut niet bevorderend voor de lokale ondernemers die het hoofd boven water willen houden,” aldus de directeur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProtest over het betalen van accijns op gebotteld water