zaterdag 15 mei 2021
23.9 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Project volkswoningen start opnieuw

lees ook ...

Xaviera Jessurun: ‘Handen af van minister Diana Pokie’

Er is veel sensatie in de samenleving ontstaan over het mogelijk vervangen van minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer(GBB). De brief van de VHP-fractie heeft dit  eigenlijk bevestigd. De VH...

De bouw van  een aantal volkswoningen is voorlopig stopgezet door Openbare Werken. De ontwerpen van deze woningen moeten worden aangepast, en enkele onregelmatigheden uit de weg geruimd worden. Er zullen ook nieuwe afspraken gemaakt  worden met de uitvoerder Dalian. Deze woningen zijn een schenking van China.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) zegt dat het gaat om 350 woningen. Het project heeft vele stagnaties gekend tijdens de vorige regering. Zo is men vaker van terrein veranderd. Dit frustreerde de zaak. “Dit doe je niet met een donor die je zoveel miljoenen geeft, dat doe je niet met de Chinese ambassade die je deze schenking heeft gegeven.” zegt de minister. Het lukt waarschijnlijk dit jaar niet meer, zoals de planning was om de gebouwen neer te zetten. Zodra de voorbereidingen rond zijn, zal men wel starten.

Nu heeft  men twee terreinen geïdentificeerd, waar er  geen problemen mee zijn. Het grondonderzoek zal OW zelf doen en de ontwerpen  verder aanpassen. Men zal kiezen voor makkelijker en eenvoudiger te bouwen woningen. Wat  nu speelt, is dat  de aannemer Dalian een groot deel van het bouwmateriaal, zoals deuren, wanden, staal en andere zaken al heeft  geïmporteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProject volkswoningen start opnieuw