Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Project ‘ Saramacca canal system rehabilitation’ gelaunched

Geplaatst

op

door

In bijzijnvan een vertegenwoordiger van de World Bank heeft het Ministerie van OpenbareWerken Transport & Communicatie de launch voor de rehabilitatie van hetSaramaccakanaal gedaan.  De wereldbankzal dit project voor US$35 miljoen financieren.

Dit project waarvoor er in de maand april van dit jaar de handtekeningen voor geplaatst werden zal vanaf de periode 2020/2021 aanvangen en het project duur is 5 jaar. Gelet op dit project bestaat het uit verschillende facetten.  Het gaat dan niet alleen om het uitbaggeren van het Saramacca kanaal maar ook het rehabiliteren van de sluizen in verschillende gebieden.  Dit alles moet gaan resulteren in een goede ontwateringssysteem in verschillende gebieden denkend aan Paramaribo, Wanica en Saramacca. De werkzaamheden van dit project vangen volgens  planning 2020-2021 aan. De minister van Openbare Werken Transport& Communicatie, Vidjay Chotkan  geeft het belang van dit project aan

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Tommie Christaan in Surinaamse video clip van Damaru

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Hoofd Luchtvaartdienst ontheven

Geplaatst

op

door

Het hoofd van de Luchtvaartdienst, Faizel Baarn, is met onmiddellijke ingang uit zijn functie ontheven. In het voorbije weekend is het besluit bekrachtigd tijdens een vergadering op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

Zijn buitenfunctiestelling houdt direct verband met de verdwijning van het tweemotorig vliegtuig. Het toestel is op 12 oktober vanaf het vliegveld Zorg en Hoop opgestegen. Kort daarna is het radiocontact met de luchtverkeersleiders verbroken.

Als eindbestemming was Curaçao opgegeven. In het toestel zaten er vermoedelijk twee personen. Contact tussen Suriname en buitenlandse luchtverkeersdiensten heeft aan het licht gebracht, dat het vliegtuig niet in Curaçao is aangekomen. Formeel wordt dit toestel als “vermist” aangemerkt.

Lees verder

Meest gelezen

X