donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
17 C
Amsterdam
0
(0)

Project ‘Para moet schoon’ geslaagd

lees ook ...

Minister Somohardjo belooft spoedige oplossing achterstallig...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft aangekondigd dat er snel een oplossing komt voor de achterstallige betaling van voedingsgelden aan medewerkers van het Directoraat Nation...

Na een voorbereiding van zes maanden, en twee weken uitvoering is het project ‘Para moet schoon’ gisteren feestelijk afgerond op het commissariaat. Maranzo Alexander, een jonge ondernemer is initiatiefnemer geweest en Marvin Halden de projectmanager. Beiden zijn woonachtig in Nederland. Voor de continuering zijn er meer gereedschappen gedoneerd aan het commissariaat. Burgermoeder Marlene Joden bedankte het team dat gewerkt heeft aan dit project.

De schenking van een brushcutter voor schoonmaakwerkzaamheden is aanzet geweest van het project dat op 20 september begon, daarna is ruim SRD.40.000,- besteed aan de uitvoering van dit project. Het bedrag is opgehaald via crowdfunding.

In heel Para moet men begrijpen dat de straat en andere plekken schoongehouden moeten worden. Toeristen, bewoners en anderen kunnen dan samen genieten van een mooie omgeving, vooral bij de recreatieoorden. Onverwacht, Rijsdijk en La Vigilantia zullen eerst aan de beurt komen. Para moet een visitekaartje zijn, omdat dit het eerste is dat men ziet wanneer men uit het vliegtuig stapt.

Het team wil doorgaan met het uitvoeren van duurzame projecten. Programma’s met schoolkinderen zullen uitgevoerd worden om hen bewust te maken van de belangrijkheid van een schone omgeving en hun gedrag om dit te bereiken en te behouden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProject 'Para moet schoon' geslaagd