woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Project ‘Muren en zintuigen’

lees ook ...

Bouterse: “De situatie in Suriname maakt je depressief”

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft zaterdagavond tijdens een kadermeeting van zijn partij flink uitgehaald naar de regering-Santokhi. Dat het niet goed gaat in het land heeft hij benadrukt in zijn toe...

Readytex Art Gallery heeft in samenwerking met EMEGA een project uitgevoerd, met als thema: ‘Muren en Zintuigen’ (Des murs et des sens). Vandaag heeft de onthulling plaatsgevonden van een muurschildering bij de Emmaschool als resultaat van dit project. Leerlingen van deze school hebben onder leiding van de kunstenaars Rinaldo Klas, Kurt Nahar en Kenneth Flijders aan deze muurschildering gewerkt, die de zintuigen uitbeeldt.

EMEGA is een Frans-Guyanese organisatie, die meer dan tien jaar aan de weg timmert en werkt aan het integreren van kinderen met een beperking in de maatschappij. Daarbij ontplooit men artistieke activiteiten, waarbij de kinderen worden ingezet bij het creeëren van de kunstwerken.

De samenwerking van Readytex Art Gallery in de persoon van Monique Nouh Chaia, John Lie A Fo (Cayenne) en de organisatie EMEGA bestaat al langer dan vijf jaar. Tijdens deze samenwerking zijn Surinaamse kunstenaars naar Frans-Guyana geweest en bij projecten leiding gegeven aan workshops voor kinderen met een beperking.

Door de pandemie werd het project over twee jaren gespreid.  Er zijn zeven muurschilderingen gemaakt, waarvan vijf in Cayenne, één in Argentinië en de laatste was in Suriname. Dit is met veel kleur, creativiteit en trots tot stand ggebracht.

Het doel was uitbeelden van één of meerdere zintuigen op een muur aan de straatzijde. Deze activiteit heeft de deelnemers enthousiast gemaakt, en het verlangen om samen projecten uit te voeren versterkt. Het gaf hun zelfverzekering ook een booster.

EMEGA heeft bij de onthulling een rolstoel aan Stichting Btheljada geschonken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProject 'Muren en zintuigen'