woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Project Krin Birti gelanceerd in Saramacca voor schonere omgeving

lees ook ...

President Santokhi versterkt banden met China tijdens staats...

President Chandrikapersad Santokhi werd met een ceremoniële ontvangst verwelkomd door president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. De ontmoeting vond plaats op 12 april 2024 bij de oostelijke ing...

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) heeft het project Krin Birti gelanceerd in het ressort Jarikaba, gelegen in het district Saramacca. Dit initiatief, uitgevoerd in samenwerking met het districtscommissariaat, heeft als doel de bewustwording en betrokkenheid van de gemeenschap te vergroten bij het streven naar een schonere omgeving.

Op 22 februari gaf President Chandrikapersad Santokhi het officiële startsein door het onthullen van een naambord, gevolgd door het symbolisch overhandigen van gereedschap aan een buurtbewoner. Tijdens een videopresentatie werd het project aan de bewoners van het ressort uitgelegd.

De aanwezigen werden toegesproken door president Santokhi, minister Marciano Dasai van ROM, districtscommissaris Sherin Bansi-Durga, parlementslid Rajindre Debie en de voorzitter van de ressortraad Jarikaba, Sadhana Somaidien. Zowel minister Dasai als districtscommissaris Bansi-Durga benadrukten dat vervuiling niet alleen zichtbaar is, maar ook onzichtbare effecten heeft op de omgeving, zoals chemicaliën die gebruikt worden bij landbouwgewassen. Het belang van het bewust maken van jongeren over de voordelen van een schoon milieu werd onderstreept.

De bewoners werden aangemoedigd om vuil te scheiden, waarvoor aparte tonnen werden geplaatst voor glas, plastic en ander vuil. Het project richt zich op afvalscheiding, composteren, recycling en afvalvermindering, met als doel gezamenlijk bij te dragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van alle Surinamers.

Vooral de vrouwen van district Saramacca werden geprezen voor hun bijdrage aan het schoonhouden van het district en waren dan ook in grote getale aanwezig. President Santokhi moedigde vrouwen aan om leiders te zijn en het verschil te maken, waarbij hij Saramacca als voorbeeld stelde.

Na Saramacca zullen de districten Nickerie, Commewijne en Paramaribo volgen in vergelijkbare initiatieven. President Santokhi benadrukte het belang van een gebalanceerd leven met de natuur om een leefbare planeet voor toekomstige generaties te garanderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProject Krin Birti gelanceerd in Saramacca voor schonere omgeving