vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(1)

Project gratis maandverband geniet ondersteuning assembleevoorzitter

lees ook ...

Training bewoners Pëlëlë Itëpu in behoud traditioneel vlecht...

Eerder dit jaar heeft Pëlëlë Itëpu (Tepu) via VIDS een projectvoorstel ingediend voor financiering bij het GEF Small Grants Programme (SGP) met de titel: “Duurzaam gebruik van- en waardetoevoeging aan...

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, heeft in verband met het project gratis maandverband van de Stichting Single Mother Project Suriname (SSMPS) een donatie gedaan. Bee heeft de aanwezigen toegesproken, waardebonnen en dozen maandverband gedoneerd. Deze stichting verstrekt vanaf mei 2021 gratis maandverband aan vrouwen, die niet in de positie zitten het product zelf aan te schaffen.

Judith Faerber, voorzitter van SSMPS, geeft aan dat de prijs van maandverband wel drie keer duurder is dan voorheen. Omdat de parlementsvoorzitter zich in de positie bevindt wetgeving te maken heeft de stichting gemeend hem uit te nodigen. Een van de mogelijkheden die bekeken moet worden om vrouwen te ondersteunen is om middels wetgeving maandverband en tampons invoerrechtenvrij te importeren, waardoor de producten goedkoper aangeschaft kunnen worden, zegt  Faerber.

Bee is ingenomen met het werk dat SSMPS verricht. Hij memoreert het feit dat  Faerber al zeven maanden timmert aan de weg en kantoren platloopt voor donaties om vrouwen gratis maandverband aan te bieden. Hij geeft toe dat de prijzen van maandverband heel erg hoog zijn.

“De overheid moet ervoor zorgen dat het betaalbaar wordt en dat personen die het niet kunnen betalen ergens kunnen aankloppen. Dit heeft serieus onze aandacht,” zei Bee. Hij wil komend jaar samen met de stichting de juiste wegen behandelen, zodat de vrouwen zich niet in de steek gelaten voelen.

Het project gratis maandverband is op 23 december afgesloten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProject gratis maandverband geniet ondersteuning assembleevoorzitter