donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Project Gran Mati moet ontwikkeling Marowijne ondersteunen

lees ook ...

Saya requests that the president make contact and conversati...

President Chandrikapersad Santokhi has been urged to interact more with society and directly address the populace by businessman Jean "Saya" Mixon. On Saturday, March 18, Mixon was welcomed by the hea...

Verschillende overheidsinstanties zullen in een versneld tempo enkele acute projecten in het district Marowijne gezamenlijk aanpakken. Er zal worden samen gewerkt onder de naam Gran Mati, in de periode van 5 tot 9 oktober 2021. Het gaat hier om het Bureau Eenheid, het Nationaal Leger en de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) Marinus Bee. De samenwerking is woensdag in een gezamenlijke bespreking beklonken.

Ronnie Brunswijk, die nu waarneemt als president, is zeer ingenomen met dit initiatief en heeft alle ondersteuning toegezegd. Dit project houdt in gedeeltelijke renovatie van de gebouwen van alle voj-scholen van Marowijne. Voornamelijk de toilettengroepen zullen een beurt krijgen. Verder is dit project bedoeld om de samenleving te helpen juist te handelen in geval van mogelijke zware aanrijding. Het Nationaal Leger zal een simulatie verzorgen.

Er zal ook worden gedemonstreerd hoe de eerste hulphandelingen te plegen. Met Gran Mati zal ook de coronavaccinatiecampagne in het district worden verscherpt. Er komt een permanent vaccinatieprikpunt voor burgers die zich willen laten vaccineren tegen het Covid-19-virus.

Bee zal vanuit zijn verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger uit dit gebied het project ondersteunen. Hij roept de totale gemeenschap op, waaronder ondernemers van het district, NGO’s en CBO’s om dit project te ondersteunen. De districtscommissarissen en hun werkstructuren, alsook de plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger zullen via de DNA-voorzitter worden geïnformeerd.

Behalve de assembleevoorzitter waren aanwezig Soulamy Laurens, Shaquille van Throo en Cerold Kappar van Bureau Eenheid, het Nationaal Leger was vertegenwoordigd door plaatsvervangend bevelhebber Werner Kioe A-Sen en hoofd Civiele Relatie Hiwat en hoofd Militaire Geneeskundige Dienst Welzijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProject Gran Mati moet ontwikkeling Marowijne ondersteunen