maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Project gestart voor bouw, renovatie en uitbreiding 3775 huizen

lees ook ...

Nederlandse politie en CILC leiden politiecommissarissen naa...

In aanwezigheid van de programmamanager Benito Shukrula, docent/begeleider Politie en Leiderschap bij de Nationale Politie Nederland, eenheid Amsterdam, vond op woensdag 28 februari 2024 de eindconfer...

De launch van het Affordable Housing Project (AHP) van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft plaatsgevonden in het district Brokopondo. Middels het AHP is het de bedoeling dat landelijk 3775 huizen zullen worden gerenoveerd, uitgebreid en gebouwd (nieuwbouw).  Bij deze gelegenheid waren ook vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, en de districtscommissaris (dc) van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon.

Er wordt met de uitvoering van het project geprobeerd woningzekerheid te brengen voor elke burger, zei Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran. Voor de uitvoering van het AHP, het zogenoemde Low Income Shelter Program 3 (LISP3), wordt er gewerkt met niet gouvernementele organisaties (ngo’s). Deze hebben vanuit Sozavo de nodige trainingen gehad om te werken in het MIS-systeem.

Burgers uit de verschillende districten zullen dan de kans krijgen om zich te registreren via de ngo’s. Bij dit project zullen door tussenkomt van de ngo’s 40% van de woningen toegewezen worden aan alleenstaande moeders.

De onthulling van het bord door vp Brunswijk en minister Ramsaran. Foto: CDS

Ramsaran doet een beroep op de samenleving om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Hij gaf tevens aan dat het AHP uit verschillende facetten bestaat zoals subsidie voor renovatie, uitbreiding, maar ook voor het in aanmerking komen van een woning, waarbij de aanvrager niet per se over een stuk grond hoeft te beschikken.

Het AHP wordt gefinancierd door de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) voor een bedrag van US$ 35 miljoen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProject gestart voor bouw, renovatie en uitbreiding 3775 huizen