zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

Project duurzaam landbouw productiviteit moet naar volgende versnelling

lees ook ...

Nieuwe impuls voor cultureel erfgoed Paramaribo met lening v...

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft onlangs een lening van US$30 miljoen goedgekeurd om Suriname te ondersteunen bij het revitaliseren van het stedelijk erfgoed van Paramaribo. Dit init...

Om het project duurzaam landbouw productiviteit, ook bekend als het IDB 1052 project, kans van slagen te geven moeten de besturen van alle twaalf waterschappen in Nickerie binnen twee maanden worden vervangen. Dit is de eis van minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV. Volgens minister Sewdien gaan zaken binnen dit project tot nog toe te traag en zal er door alle actoren meer vaart in gezet moeten worden.

Het project is in april 2021 door president Chandrikapersad Santokhi gelanceerd en volgens de LVV-minister zouden bepaalde zaken reeds in place moeten zijn. In dat kader heeft de bewindsman in Nickerie een commissie ingesteld om het proces tot het verkiezen van nieuwe waterschapsbesturen te versnellen.

Deze commissie staat onder leiding van de Nickeriaanse districtscommissaris Senrita Gobardhan en wordt verder ingevuld door de voorzitter van de commissie begeleiding waterschappen, diensthoofden van betrokken ministeries, ressortleiders van LVV, watermasters en de technische coördinator van het duurzaam landbouw productiviteit project.

Een waterschapsbestuur wordt voor een zittingsperiode van 3 jaren gekozen en de laatste waterschapsverkiezingen zijn in de periode 2018/2019 gehouden. Doordat de besturen demissionair zijn, missen zij de bevoegdheid om de nodige overeenkomsten met de staat aan te gaan waardoor de rehabilitatie werkzaamheden in hun respectieve waterschap nog niet kunnen starten.

Minister Sewdien heeft de waterschapsvoorzitters op deze meeting wederom geattendeerd op de noodzaak van de rehabilitatie van de natte en droge infrastructuur in de polders die binnen dit project zijn opgenomen. “Er gaat met dit project welke ook een upgrading van de verschillende pompgemalen en faciliteiten voor het waterschap besturen omvat een bedrag van 30 miljoen dollar gemoeid,” deelde de minister mee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProject duurzaam landbouw productiviteit moet naar volgende versnelling