zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Project dataverzameling onderwijsgegevens

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

Minister Marie Levens van  Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft op woensdag 30 november jongstleden een project gelanceerd in het CeNaSu gebouw, ter verbetering van het ‘Education Management Information System (EMIS)’, om onderwijsgegevens gestructureerd  vast te leggen zodat die voor iedere stakeholder toegankelijk zijn. Ongeveer 50 medewerkers van het ministerie waren daarbij aanwezig 

Uit het EMIS-systeem zal bijvoorbeeld kunnen worden gehaald: de kenmerken van de scholen, de docenten, hun expertise, hun leerlingen en de cijfers en diploma’s die zij behalen. Uit dit EMIS-systeem kan vervolgens informatie worden gehaald die het Ministerie een up-to-date inzicht geeft in de situatie in het onderwijs en gaat helpen om attentiepunten binnen het onderwijs snel te identificeren en daarop gericht actie te ondernemen. Daarnaast kunnen met dit EMIS-systeem bijvoorbeeld eenvoudig standaard verklaringen en rapporten worden opgesteld en afgedrukt.

Na uitgebreid vooronderzoek wordt nu een EMIS-systeem voor Suriname opgezet. Daarbij is er nadrukkelijk gekozen voor een opzet waarbij wordt aangesloten op hetgeen er al is. Zo maakt het Ministerie momenteel gebruik van een versie van het Unicef EMIS systeem, ook is er een leerling informatiesysteem bij PTC en zijn er diverse andere initiatieven voor informatiesystemen bij lokale scholen. De oplossingen zullen ook zoveel mogelijk worden aangesloten op de lokale situatie, waarbij bijvoorbeeld de kwaliteit van de internetverbinding, belangrijk zal zijn bij het kiezen van een oplossing.

Naast de informatiebehoeften van de scholen is het ook belangrijk om de informatiebehoeften vanuit het Ministerie op een rijtje te hebben. Dat zal het EMIS-project helpen om de beste keuzes te maken en een EMIS-systeem te ontwikkelen waar het Surinaamse onderwijs op lange termijn het meest aan zal hebben. Het project kent een aantal fases zoals de fases van de pilots in de stedelijke regio’s en het binnenland om te evalueren wat het beste werkt. In 2026 zal dan het effectief werkend EMIS-systeem gereed zijn.

Het EMIS-project wordt gefinancierd vanuit het ‘BEIP3’ project en zal de kwaliteit van het Surinaamse onderwijs ten goede komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProject dataverzameling onderwijsgegevens