maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Projectbewoners Dalian II verkeren in onzekerheid

lees ook ...

Staatsolie reserveert 16 miljoen voor waterramp Brokopondo

Directielid van Staatsolie Eddy Fränkel heeft gegarandeerd, dat het bedrijf SRD.6.000,- zal toekennen aan personen van wie de woningen waterschade hebben opgelopen in het district Brokopondo. Dit geld...

Een eigen huis blijft een droom voor velen. De overheid heeft door de jaren heen niet kunnen voorzien in voldoende woningbouwprojecten. Een aantal initiatieven zijn genomen onder regering Bouterse I en II, maar door allerlei redenen weer stopgezet. Het Dalian II woningbouwproject  is er één van.

 Het is onbekend, wat er verder zal gebeuren met het niet opgeleverde Dalian II project. De bedoeling was om zevenhonderd huizen te bouwen met aanverwante voorzieningen.  bewoners tasten in het duister over onder andere de aanleg van nutsvoorzieningen.

Velen hebben de nodige papieren nog niet, en ook geen nutsvoorzieningen. “De hoofdbuis is er wel, dus veel mensen hebben individueel water aangevraagd en gekregen,” zegt een bewoner.

De mensen zijn ook  niet gelukkig met het feit dat elektriciteit ontbreekt. De duisternis geeft vrij spel aan criminelen. “Ik moest dievenijzer zetten, want als ik cement achterliet werd het gewoon meegenomen”, volgens een ander bewoner. Men zegt  ook dat er pogingen zijn gedaan om de huizen te kraken. “Maar de politie heeft de mensen toen eruit gezet.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProjectbewoners Dalian II verkeren in onzekerheid