vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
5
(1)

Progressieve Vakcentrale roept op tot thuisblijven op 2 mei

lees ook ...

Indigenous Navigator project

Besturen van de dorpen Cassipora en Philipus Shikwabana hebben informatie gekregen over het Indigenous Navigator project. Dit jaar gaat de derde fase vanhet project van start. In de deze fase moeten d...

De Progressieve Vakcentrale 47 (C-47) heeft alle lidbonden opgeroepen om op dinsdag 2 mei thuis te blijven. De werkende klasse lijdt onder de economische situatie en komt niet uit met het salaris. De oorzaak ligt onder meer bij de oncontroleerbare verhogingen van de koers en de ontwaarding van de Surinaamse dollar (SRD). Ook de steeds hoger wordende brandstofprijs maakt dat de overeengekomen koopkrachtversterking steeds achterhaald blijkt te zijn.

C-47 stelt dat de regering op meerdere momenten signalen heeft ontvangen dat er verandering nodig is. “De signalen zijn niet begrepen en wij als C-47 voelen ons geroepen om met collega vakcentrales op 2 mei, in het kader van de Dag van de Arbeid op 1 mei, geen arbeid te verrichten.”

De Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO), de Organisatie Samenwerkende Autonome Vakbonden (OSAV) en de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) ondersteunen dit initiatief van C-47. “Dat de doorsnee ambtenaar tussen SRD 4.000 en SRD 5.000 verdient per maand, is allang achterhaald. We zijn al drie jaar in onderhandeling met de regering. Maar er wordt geen gehoor gegeven dus dan houdt het ook op”, zegt Glenn Swamipersad secretaris-generaal van de CLO.

Er zal niet de straat op worden gegaan, maar de werkende klasse is opgeroepen om thuis te blijven. Hiermee moet een signaal worden gegeven aan de regering. Maandag vindt er een gesprek plaats tussen de regering en de CLO over het toekennen van een bedrag voor koopkrachtversterking. De Federatie van Organisaties van leerkrachten in Suriname (Fols) zal naar aanleiding daarvan een besluit nemen om deel te nemen aan het actieparool of niet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProgressieve Vakcentrale roept op tot thuisblijven op 2 mei