zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Programma Duurzame Landbouw Productiviteit gelanceerd in Nickerie

lees ook ...

Chinees oliepalmproject stopt en Indiaas oliepalmproject kri...

China Zhong Heng Tai (CZHT) heeft zich jaren niet gestoord aan de afspraken met Suriname. Dit bracht president Chandrikapersad Santokhi naar voren tijdens een persconferentie. Het bedrijf dat zogenaam...

Het project´Duurzame Landbouw Productiviteit´werd  op donderdag 22 april 2021 in Nickerie gelanceerd tijdens een bezoek van de presidentiële delegatie aan het rijstdistrict. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) maakte deel uit van de delegatie die geleid werd door president Chandrikapersad Santokhi. Het doel van dit project is om de landbouwproductiviteit in Suriname te verhogen door te investeren in infrastructuur, het beheren van irrigatie- en drainagesystemen en het verbeteren van de kwaliteit en beschikbaarheid van de landelijke landbouwstatistieken.

Het project wordt gefinancierd door een lening van USD 30 miljoen bij de International Development Bank (IDB), en uitgevoerd door het Inter-American Institute for Coöperation on Agriculture (IICA) namens het ministerie van LVV. In een vastgestelde project tijdlijn tussen 2021 tot 2026 worden er diverse projectresultaten verwacht, waarbij de rehabilitatie van de pomp bij het Wakaystation, voorop staat. Ook de bouw van de Nanni stuw, rehabilitatie van primaire kunstwerken, het uitvoeren van milieustudies en de bouw van de Maratakka Spillway staan onder andere op het programma. Soedeshchand Jairam zal namens het ministerie van LVV fungeren als focal point voor dit project.

Als begunstigden in dit project zijn aangewezen de waterschappen met hun leden, kleine en middelgrote rijstboeren, landbouwcoöperaties, familie-, vrouwelijke- en jeugdige landbouwers, alsook groente- en fruittelers. Minister Sewdien ziet het als de plicht van het ministerie om de gemeenschap te faciliteren op agrarisch gebied, en is daarom ingenomen met dit project dat geheel ten goede komt aan de Surinaamse agrarische sector. Dit zal ertoe leiden dat deze sector naar grotere hoogte wordt getild.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProgramma Duurzame Landbouw Productiviteit gelanceerd in Nickerie