zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Programma diplomatencursus uitgebreid

lees ook ...

OM maakt opnieuw illegale landingsbaan in Avanavero onklaar

Het Openbaar Ministerie (OM) van Suriname heeft aangekondigd dat een landingsbaan in Avanavero, gelegen in het westen van Suriname, die voorheen werd gebruikt voor illegale activiteiten en op 1 decemb...

 De ‘Basis Diplomatencursus 2024’ zal de komende acht weken verzorgd worden door het Suriname diplomaten Instituut. Een mogelijkheid wordt hiermee geboden om vaardigheden te ontwikkelen en te verfijnen volgens minister Ramdin van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis). De komende generatie diplomaten wordt hiermee voorbereid om de huidige uitdagingen van het vak tegemoet te treden.

Het Suriname Diplomaten Instituut is een werkarm van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis). De cursus is dinsdag jongstleden van start gegaan.

Elizabeth Bradley, de directeur Internationale Samenwerking op het ministerie sprak de cursisten aan het begin van de opleiding toe en hield hen de belangrijke focusgebieden voor. Het zijn onder andere actief luisteren en onderhandelen, de fundamentele vaardigheden voor diplomaten om effectief te communiceren zodat zij tot overeenstemming kunnen komen. Verder praktische vaardigheden, waaronder kennis van kleding, protocol, alsook de Engelse taal, die zeer belangrijk is voor internationale relaties bij onderhandelingen over zaken als tarieven en klimaat.

Internationale betrekkingen zijn belangrijk, maar deelnemers moeten het belang van hun eigen land niet uit het oog verliezen. De economische aspecten en moderne aspecten van diplomatie, zoals kennis van organisaties zoals IMF, Duurzame Ontwikkelingsdoelen, e-diplomatie, zijn een must. Deze zaken worden steeds belangrijker in diplomatie vandaag.

Veiligheid is nu ook een must in diplomatie, dus protocollen en veiligheidskwesties zullen worden onderwezen. De minister was verantwoordelijk voor de keynote speech ‘Impact of diplomacy in a world in crisis’. Hij benadrukte dat diplomatie een krachtig instrument is van het buitenlandse beleid.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProgramma diplomatencursus uitgebreid