dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(2)

Proclamatie Diaspora Instituut Nederland

lees ook ...

President Santokhi installs Business and Government working ...

In order to help the administration implement its plans more quickly, President Chan Santokhi established the Business and Government Working Group earlier this month. The working group was establishe...

Het Diaspora Instituut Nederland (DIN) geproclameerd werd vandaag 11 september 2021geproclameerd. Dit gebeuren vond plaats in het gebouw van Ons Suriname te Amsterdam. Het Diaspora Instituut wordt geleid door voorzitter mevrouw Kathleen Ferrier. Al voor het aantreden van de president zei hij het land op te zullen bouwen met één miljoen mensen.

De lancering van het zuster instituut, Diaspora Instituut Suriname (DIS) vond plaats op woensdag 18 november 2020 in de Banquethall van Hotel Torarica. President Chandrikapersad Santokhi sprak toen van een heugelijk moment in de geschiedenis van de Surinaamse diaspora. Op 31 augustus is er een presentatie geweest op het Kabinet van de President waar de stand van zaken over de processen betrekking hebbende op de opzet van de organisatiestructuur van het instituut.

De voorzitter van DIN gaf in haar toespraak aan dat er hele goede banden opgebouwd zijn met de counterpart in Suriname, Diaspora Instituut Suriname. Vanuit die samenwerking is overeengekomen een pilotproject samen te beginnen. Het eerste project welke van start zal gaan is het zogeheten PPP-project. Dit pakketten project onderscheidt zich van de andere pakketten projecten nl. uitsluitend goederen die vervaardigd en geproduceerd zijn in Suriname en deze via een distributiesysteem effectief en snel te brengen naar behoeftigen.

Minister Albert Ramdin, van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) die ook een kort woord richtte tot de aanwezigen gaf aan dat de president de inspiratie is geweest om de diaspora te zien de vierde ontwikkelingsbron. De minister gaf verder aan dat het DIS binnenkort in een gerenoveerd gebouw gehuisvest zal worden, voorzien van alle benodigdheden. Dit zal gebeuren zodra de president terugreist naar Suriname.

President Chandrikapersad Santokhi gaf in zijn toespraak aan dat alle human resources belangrijk zijn; dat zijn ongeveer 1 miljoen inwoners. Het staatshoofd gaf verder aan dat er een inhaalslag gemaakt moet worden, 10 jaar stilstaan is doorbroken geworden. In een periode van vijf dagen zijn een aantal samenwerkingen gerealiseerd Nederland een samenwerkingen op alle niveaus, op politiek niveau, samenwerking op decentrale overheden, samenwerking tussen 2 diaspora instituten en andere samenwerkingen. “Iedereen moet betrokken worden. Nobody and no organization should be left behind,” aldus de woorden van de president tijdens de proclamatie van het DIN.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProclamatie Diaspora Instituut Nederland