maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
3.5
(6)

Terugtreden First Lady uit RvC Staatsolie eindelijk gestart

lees ook ...

Het terugtreden van first lady Mellisa Santokhi die een kers had gezien (en zich eraan vergreep) uit de Raad van Commissarissen (RvC) bij Staatsolie Maatschappij Suriname, zal binnenkort gaan gebeuren. Ook het terugtreden van president-commissaris Leo Brunswijk, broer van vicepresident Ronnie Brunswijk uit RvC ‘s van staatsbedrijven komt eraan.

Het proces tot bovenstaande zou al zijn ingezet. Dit zei President Santokhi tijdens de regeringspersconferentie op maandag 01 augustus 2022.  “Dit op een wijze conform de elementen van goed bestuur, ook conform de statutaire bepalingen”, zei hij er achter aan.

Het terugtreden van de First Lady zou natuurlijk het best kunnen gebeuren op de nieuwste Santokhiaanse manier, gewoon overnight zoals de First Lady ook was aangesteld in de RvC van Staatsolie. 

Het staatshoofd zei dat er is afgesproken dat wanneer personen terugtreden, er direct vervanging dient plaats te vinden. “Anders gaat het verlammend werken op het bestuur”, aldus de regeringsleider. Hij vond dat Staatsolie een te belangrijk bedrijf is om daar een stukje onzekerheid te hebben. (Smoes om zo lang mogelijk met de zaak te dralen)

President Santokhi: “Wij willen ervoor zorgdragen dat daar besluiten worden genomen conform de aspecten van goed bestuur en ook zaken die te maken te hebben met de statuten. Laat het duidelijk zijn dat dát de enige functie is die de first lady heeft.”

Surinamers waren door de voorbeelden die de regering aldoor heeft gegeven, er zich niet van bewust dat er sprake is van enig aspect van goed bestuur, gezien de vriendjespolitiek en de belangenverstrengelingen die er zich vanaf dag 01 vanaf het begin van het regeren van deze regering hebben afgespeeld 

En als het waar is dat Melissa die een kers had gezien maar 01 functie had, mag het wel duidelijk wezen dat die functie haar wel 25 maal het gemiddelde loon van een Surinamer opleverde. Het gemiddelde loon is ongeveer 4500 = Euro 200 en Melissa verdiende Euro 5000.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTerugtreden First Lady uit RvC Staatsolie eindelijk gestart