vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Proces tot het verkrijgen BAZOkaart versoepeld

lees ook ...

The president’s presentation fell short of what the gr...

Faction leaders in the National Assembly (DNA) said they had higher expectations for President Chan Santokhi's presentation on the development of the rate and the numerous steps he has taken to slow i...

Het proces tot het verkrijgen van Bazo en BZV-kaarten wordt is door de regering versoepeld. In dit kader heeft de president op 22 februari 2023 een werkgroep geïnstalleerd voor het district Wanica.

“De regering is hiertoe overgegaan omdat vooral seniore burgers, alsook schoolgaande kinderen, niet meer in staat bleken te zijn de ziektekostenverzekering te betalen.” Santokhi schuift geeft aan dat met de afbouw van subsidies in diverse sectoren, de vraag naar Bazo en BZV-kaarten kan toenemen.

“De regering is ingekomen voor deze burgers, waarbij 60-Plussers en kinderen van 0 t/m 16 jaar, direct in aanmerking kunnen komen voor een kaart. Voorheen was het een lijdensweg om hun kaart te verlengen”, aldus de president.

De werkgroep moet de druk op de regering met betrekking tot klachten proberen te minimaliseren. Dit zal gebeuren door te zorgen voor een efficiënter verloop van de processen, inzake de aanvraag van Bazo en BZV-kaarten, in het district Wanica.

Voorzitter Soerindersing Goerdayal, zegt dat verschillende structuren in de ressorten van Wanica reeds geruime tijd burgers begeleiden bij de aanvraag van hun verzekeringskaart. Hij doelt hiermee onder meer op burgers die niet in staat zijn zich te begeven naar een van de kantoren en burgers die niet in staat zijn een aanvraagformulier in te vullen.

In de werkgroep zijn alle zeven ressorten van Wanica vertegenwoordigd door een lid. Volgens de voorzitter is het de bedoeling dat de leden zoveel als mogelijk registraties doen en die doorgeleiden naar de Bazo/BZV-kantoren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProces tot het verkrijgen BAZOkaart versoepeld