donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
2.3
(3)

Proces jachtgeweer vergunning besproken op JUSPOL

lees ook ...

Informatie over etikettering

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB), is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en controleren van standaarden. Men houdt vanaf 1 juni jongstleden weer actief toezicht op de naleving van regels. Een ...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft op dinsdag 21 maart jongstleden, een regulier overleg gehouden met waarnemend procureur-generaal mr. Garcia Paragsingh en de waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), commissaris van politie Ruben Kensen.

Tijdens de  vergadering werd het  vuurwapenbeleid in zijn algemeenheid en specifieke zaken aangaande het binnenland besproken. Minister Amoksi heeft gevraagd naar een evaluatie van de lopende aanvragen en het proces dat gevolgd moet worden voordat binnenland bewoners in aanmerking komen voor een vergunning voor een jachtgeweer. Dit proces moet naar zijn zeggen efficiënter geschieden.

Voor velen die in het binnenland wonen, is een jachtgeweer noodzakelijk ter bescherming wanneer men zich naar de kostgrondjes begeeft, maar ook om te jagen. Minister Amoksi gaf verder aan dat er gewerkt moet worden aan het creëren van mogelijkheden voor het inleveren van illegale vuurwapens.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProces jachtgeweer vergunning besproken op JUSPOL