zondag 19 september 2021
30 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
5
(1)

Procedurele fouten bij oprichting New Surfin N.V.

lees ook ...

ABOP staat klaar voor NOP

NOP(Nationale Ontwikkelingspartij) en ABOP hebben in juli 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend. NOP heeft in dat verband meegedaan aan de verkiezing van 25 mei 2020. De partij maakte deel uit v...

Er zijn procedurele fouten gemaakt bij de oprichting van  New Surfin N.V. Mahinder Jogi, de vhp-parlementariër heeft dit toegegeven. De fouten zijn ook in de politieke top erkent. Vice-President, Ronnie Brunswijk moest op de hoogte worden gesteld.  Volgens hem is er geen sprake van corruptie of zelfverrijking. Suriname moet een manier vinden om kapitaal aan te trekken.

 Er is wel fiat gegeven aan de ministers van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking alsook Financien en Planning. Zij moeten namens de regering de buitenlandse schulden herschikken en onderhandelen om kapitaal te trekken. Deze besprekingen zijn gaande met het IMF en Lazard. Het heeft geresulteerd in de oprichting van New Surfin N.V. Indien de onderhandelingen met het IMF en Lazard vastlopen, moet men terug kunnen vallen op New Surfin N.V.

Het was nodig om een Staatsonderneming op te richten. Kapitaal moet worden aangetrokken. De huidige image van de Centrale Bank van Suriname voldoet niet. Indien er winst wordt gemaakt zal het de Staat ten goede komen. Ook moesten de statuten anders worden opgesteld. De ministers moeten niet in de Raad van Commissarissen zitting hebben. Alleen functies moesten worden vermeld, omdat de bestuursfuncties verbonden zijn aan het ministerschap. Het dient automatisch te worden overgedragen. Jogi zegt dat er wordt gewerkt aan herstel van de fouten.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProcedurele fouten bij oprichting New Surfin N.V.