woensdag 28 september 2022
26.6 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Problemen bij de politie onder de loep genomen

lees ook ...

Gewezen KTPI-voorzitter heengegaan

Willy Soemita, gewezen voorzitter van de politieke partij KTPI, is zaterdagavond overleden. Hij werd 86 jaar en wordt vandaag begraven volgens de regels van het islamitische geloof. De oud-leider is v...

De leiding van het Korps Politie Suriname heeft tijdens een persconferentie  actuele politionele vraagstukken belicht. De ontmoeting met de media vond plaats op het hoofdbureau van de politie op woensdag 27 oktober 2021. De hoofdcommissaris van politie, korpschef Roberto Prade gaf aan dat de onderbezetting aan menskracht en tekort aan middelen een enorme uitdaging is in het operationeel houden van het korps.

“De organisatie is heel creatief en probeert de tekorten op te vangen door extra inzet”, aldus de hoogste politiebaas. Hij is ervan overtuigd dat de overheid van goede wil is en er alles aan zal doen om middelen vrij te maken zodat de politie haar werk op een effectieve, efficiënte, maar bovenal een verantwoorde manier zal kunnen uitvoeren.

De Korpschef zei dat preventie van cruciaal belang is binnen de visie van de politieorganisatie. “Wij investeren in de voorlichting. De onderbezetting heeft zijn weerslag op het preventieve, helaas moeten wij het dan doen met de repressieve”, aldus de KPS-functionaris. Hij geeft aan dat de politieorganisatie werkt naar een situatie, waarbij er veel meer nadruk gelegd zal worden op preventie.

Tijdens de persconferentie zijn er wat statistieken gepresenteerd aan de media. Als wij de statistieken ter analyse nemen, merken we op dat er sprake is van een daling in de criminaliteit in het algemeen. Echter merken wij wel op dat er een verruwing is bij bepaalde vormen van misdaad. Bij criminaliteitsbestrijding focust de politie enorm op de inlichtingen. Een sterke en professionele inlichtingendienst is van onschatbare waarde.

“Burgerparticipatie speelt een onmisbare rol speelt bij het bestrijden van misdaad”, zei Prade. “Wij doen een beroep op de samenleving om ons te helpen met informatie. Er is een project in de maak met de intentie dat wij op een gestructureerde manier informatie kunnen inwinnen bij de samenleving.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProblemen bij de politie onder de loep genomen