woensdag 24 april 2024
26 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Problematiek daklozen binnenstad Paramaribo opnieuw besproken

lees ook ...

Auto vat vlam in Nieuw-Nickerie, politie vermoedt kortsluiti...

Op maandag 15 april 2024, na een melding van een autobrand op een adres in het politieressort, begaf de politie van het bureau Nieuw-Nickerie zich naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst van de p...

De problematiek van de daklozen in de binnenland is onlangs weer besproken. Bij het gesprek zaten aan de districtscommissarissen (dc) van Paramaribo-Noordoost Ricardo Bhola en Paramaribo-Zuidwest Fulgence Javinde, de regiocommandant van Paramaribo Orlando Jacott en de landelijke coördinator van de buurtmanagers Henry Kia. Ook de organisaties die belast zijn met het sociaal maatschappelijk gebaar van het verschaffen van onder andere voeding en kleding aan de daklozen die zich in de binnenstad bevinden hebben de meeting bijgewoond.

Alle actoren zijn voorstander van ordening in de binnenstad en werken daarom ook naar een structurele oplossing. Besloten werd dat de verschillende organisaties die hun bijdrage leveren, locaties zullen identificeren buiten de stadsdrukte. Dit is echter een tussentijdse oplossing om de concentratie van daklozen verminderen in de binnenstad.

Alle actoren willen een duurzame oplossing. Het uiteindelijke lange termijn doel is om de daklozen van de straat te halen en terug te plaatsen in de maatschappij, zei dc Bhola. Hij roept alle andere organisaties op die ook sociaal maatschappelijk werk verrichten met de daklozen om mee te helpen aan de oplossing om het verschaffen van voedsel geordend te laten plaatsvinden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProblematiek daklozen binnenstad Paramaribo opnieuw besproken