maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
2
(1)

Probleem wateroverlast niet binnen een jaar opgelost

lees ook ...

Leerkrachten in het binnenland gestrand door gebrek aan verv...

Een aantal scholen in het binnenland zijn maandag niet begonnen, omdat de leerkrachten niet zijn vervoerd naar hun standplaatsen. “De scholen dreigen lange tijd verstoken te raken van onderwijs”, zegt...

Het wateroverlastprobleem in Suriname kan zeker niet binnen een jaar worden opgelost. Duidelijke taal van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Volgens de bewindsman zal met behulp van andere ministeries worden gewerkt aan een effectieve oplossing. Het ministerie is momenteel in onderzoeksfase voor wat betreft het Saramaccakanaal en het ontwateringssysteem van Paramaribo. Dit project geniet financiële ondersteuning van de Wereldbank.

De OW-topman hoopt in 2023 te kunnen starten met de praktische werkzaamheden. Er is assistentie gevraagd met betrekking tot de verbetering van het alarmsysteem, zodat mensen vroegtijdig gewaarschuwd kunnen worden. Als dat gebeurt, kunnen ze ook goederen in veiligheid brengen. Verder geeft Nurmohamed aan dat ook het ruimtelijk ordeningsbeleid moet veranderen. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) is hiermee bezig, weet de OW-bewindsman.

Wat de agrarische gebieden betreft, zegt de minister dat het inpolderen een van de opties is die betere bescherming biedt. Het gaat vaak om vruchtbare gronden die lager liggen. De effecten van de werkzaamheden zullen niet alleen in Paramaribo merkbaar zijn, maar ook in het district Saramacca. Er zijn in de afgelopen jaren al diverse studies uitgevoerd, weet Nurmohamed.

Momenteel worden de sluizen en kanalen opgehaald. Nurmohamed vindt dat iedereen een bijdrage moet leveren aan het terugdringen van wateroverlast. De samenleving moet alvast bewust worden van de gevolgen die milieuvervuiling met zich meebrengt.

Vanaf januari 2023 mag de gemeenschap fysieke werkzaamheden verwachten. Nu is men met niet-fysieke werkzaamheden bezig waarbij er onderzoek wordt verricht, berekeningen en tekeningen gemaakt, legt de OW-topman uit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProbleem wateroverlast niet binnen een jaar opgelost