maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Probleem stromend water van Atjoni en Pokigron verholpen

lees ook ...

Nog geen beloofde verhoging voor AOV’ers en mensen met...

President Chandrikapersad Santokhi beloofde  de stichting Wan Okasi in december 2022 een verhoging van SRD.1.800,- op hun maandelijkse uitkering. De uitkering is 1.750,- . Hetzelfde heeft hij ook aang...

Pokigron en Atjoni hebben het drie dagen moeten doen zonder stromend water. Winkels, diverse overheidskantoren, een polikliniek van de Medische Zending, het Streekziekenhuis en het kantoor van districtcommissaris Frits Dinge hebben het moeten ontgelden bij het uitvallen van de waterpomp.

De pomp die het water pompt uit de rivier was defect en de ruim duizend inwoners van Pokigron en Atjoni, langs de Boven-Surinamerivier, moesten het zonder stromend water moeten doen. “Voor de keuken gebruiken wij regenwater en het wordt opgevangen in voorraadtànks. Ons drinkwater is haast op”, aldus Dana Doekoe Paulus van Atjoni Junioren Verblijf.

Volgens burgervader Frits Dinge komt het regelmatig voor dat er geen water uit de kraan komt. “Dit keer heeft het wel lang geduurd.”

De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) is belast met de distributie van water in dit gebied langs de Boven-Surinamerivier. Technici hebben alles in hun vermogen gedaan om de pomp weer op gang te krijgen, wat hen na drie dagen is gelukt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameProbleem stromend water van Atjoni en Pokigron verholpen