maandag 24 juni 2024
23.6 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

PRO Voorzitter Gerold Sewcharan vastberaden voor verkiezingssucces in 2025

lees ook ...

Verkiezingen 2025: voorbereidingen in volle gang

De voorbereidingen voor de verkiezingen van 25 mei 2025 zijn in volle gang en de spanning begint toe te nemen. Politieke partijen die de afgelopen tijd nauwelijks van zich lieten horen, komen nu in de...

De herkozen voorzitter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), Gerold Sewcharan, heeft aangekondigd dat er met volle inzet gewerkt zal worden om het bestuur van de partij aan te vullen. Niet alle voormalige bestuursleden hebben zich opnieuw kandidaat gesteld; sommigen geven momenteel prioriteit aan hun privéleven en gezin. De PRO is vastbesloten om succesvol te zijn bij de verkiezingen van 2025.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Joan Nibte (ondervoorzitter), Sharmila Chandi (secretaris), Jennifer Wong Swie Swan (penningmeester), en de nieuw gekozen leden Audrey Christiaan en Fabiënne Alfaisie. Voormalige bestuursleden zoals Kai Du, Antoon Karg, Curtis Hofwijks, Benito Pick, en Stephano ‘Pakittow’ Biervliet zijn niet teruggekeerd in de leiding van de partij. Het bestuur heeft een zittingstermijn van zes jaar en kan volgens de statuten uit maximaal 15 personen bestaan. Er zullen aanvullende benoemingen plaatsvinden om de balans tussen mannen en vrouwen in het bestuur te waarborgen.

Naast zijn rol als voorzitter, is Sewcharan ook de politiek leider van de PRO. Tijdens de verkiezing afgelopen zaterdag verklaarde hij dat de PRO in 2025 een ongekend succes zal behalen. “De partij zet zich in voor recht en ontwikkeling voor iedereen, ongeacht ras, nationaliteit, woonplaats, of geloof. Wat telt is dat je op Surinaams grondgebied bent en dan moet je profiteren van de rijkdommen van Suriname. De PRO zal hiervoor zorgen,” benadrukte hij.

Sewcharan bekritiseerde ook de huidige situatie in Suriname: “We zijn bijna vijftig jaar onafhankelijk, maar er is nog steeds veel armoede in dit rijke land. Het is genoeg geweest. De armoede die we hebben geleden, is genoeg. De verandering moet komen en de PRO gaat ervoor zorgen dat die verandering komt. PRO gaat niet stoppen! Wie denkt dat de PRO zal stoppen, volgt de zaken niet goed,” aldus de partijleider.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePRO Voorzitter Gerold Sewcharan vastberaden voor verkiezingssucces in 2025