donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

PRO: Javaanse Nieuwjaarsdag culturele diversiteit

lees ook ...

Surinaamse studenten ronden medische studie af op Cuba

Surinaamse studenten, die zeven jaar gestudeerd hebben op Cuba hebben hun medische diploma behaald. Rietfeld en Prasad kwamen in aanmerking voor de Título de Oro-award vanwege hun opmerkelijke studiep...

Suriname heeft vandaag de Javaanse Nieuwjaarsdag gevierd. Op deze dag staat men stil bij de culturele verscheidenheid en diversiteit. Zo wordt er gereflecteerd op de rijkdom van de gemeenschappelijke cultuur en de unieke bijdrage die de Javaanse gemeenschap biedt.

Tahun Baru hoe de Javaanse Nieuwjaarsdag ook wel wordt genoemd, markeert het begin van een nieuw jaar volgens de Javaanse kalender. Zo komt de traditie van de Javaanse gemeenschap op deze dag tot uiting.

Volgens de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), is Suriname een land waar verschillende etnische groepen harmonieus samenleven, en de Javaanse gemeenschap spelt een essentiële rol in de culturele tapijt van onze natie.

De partij schrijft verder dat deze dag ons herinnert aan hoe belangrijk de culturele diversiteit te kunnen omarmen. Suriname is volgens de partij een voorbeeld ban hoe verschillende culturen samen kunnen leven. Aan alle Surinamers wenst de partij een mooie Javaanse Nieuwjaarsdag toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePRO: Javaanse Nieuwjaarsdag culturele diversiteit