dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Private sector bekijkt zakelijke mogelijkheden in Guyana

lees ook ...

Dienst Dermatologie wordt versterkt door het Ministerie

De dienst Dermatologie kreeg op Wereld Aidsdag, 01 december jongstleden, minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en directeur Rakesh Gajadhar Sukul op werkbezoek. De dienst Dermatologie is verantwo...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de private sector opgeroepen een rol in te nemen in de economische ontwikkeling van Suriname en Guyana. Bij het bezoek aan Guyana zijn vertegenwoordigers van de private sector meegegaan. Hiermee wordt beoogd om joint investment en joint business tot stand te brengen.

Beide presidenten zijn van mening dat de private sector een belangrijke rol moet vervullen in de economische ontwikkeling in beide landen. Het is de eerste keer dat de private sector met een presidentiële delegatie naar het buitenland is afgereisd. Zij hebben de gelegenheid gekregen om te kijken in hoeverre zij zaken kunnen doen met ondernemingen in Guyana. “Een investering in Suriname zal niet alleen bestemd zijn voor de Surinaamse markt, maar van beide landen die ongeveer 1.5 miljoen mensen behelst. A joint local content”, aldus de president.

Het staatshoofd geeft verder aan dat het een uitdaging is voor de financiële sector. Voor de banksector is het een uitdaging om na te gaan hoe zij het bedrijfsleven kunnen faciliteren bij het vergemakkelijken van zaken doen in de financiële dienstverlening. President Santokhi is menens dat de private sector samen met de overheid initiatieven moet nemen en samen projecten implementeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrivate sector bekijkt zakelijke mogelijkheden in Guyana