vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Prison Fellowship Suriname maakt kinderen gedetineerden blij met schooltas

lees ook ...

Santokhi supports the Social Army

The motto of the group Social Army, which provided children with a fun day on March 26, 2023, is "Give a little to change a lot." At that event, President Chandrikapersad Santokhi served as the honora...

Prison Fellowship Suriname heeft enkele kinderen van gedetineerden blij gemaakt met een schooltas. Deze organisatie die actief is in de gevangenissen en contact heeft met enkele gedetineerden heeft de ouders ondersteund in de aanschaf van schoolspullen. Vanwege de heersende COVID-19-pandemie is het ook dit jaar een grote uitdaging geweest om dit schooltassenproject uit te voeren, zegt PFS-secretaris Saskia Wirodikromo-Dopo. 

“Als target voor 2021 hadden wij gesteld om honderd schooltassen, gevuld met de nodige schoolspullen, te doneren. Er kwamen meerdere registraties binnen, waardoor wij uiteindelijk op 109 tassen zijn gekomen,” merkt de secretaris op.

Op de verschillende locaties waar de tassen zijn bezorgd, zijn er ook motivatiegesprekken gehouden met de kinderen. PFS heeft gemeend om op deze manier de kinderen van de gedetineerde ouder tegemoet te komen. In het traject zijn er ook personen die een detentieverleden hebben en bezig zijn met verzoening en herstel binnen het gezin meegenomen.

De organisatie is steeds weer verheugd om te mogen horen hoe personen reageren op de uitvoering van onze projecten, zo ook binnen dit project, zegt Wirodikromo-Dopo. Bij de belronde voor de verificatie van de juiste adressen is een verlichting duidelijk hoorbaar in de stemmen van de mensen die de ondersteuning hebben ontvangen. Vooral het luisterend oor dat is geboden aan de familie heeft de mensen goed gedaan, zegt ze.

Voor velen is het al langer dan anderhalf jaar, bij sommigen al twee jaar, dat zij niet op bezoek zijn geweest bij hun ouder vanwege de veiligheidsmaatregelen in de gevangenissen. Maar ook de financieel- economische crisis die erbij is komen kijken, maakt het voor vele gezinnen heel moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Bij sommige gezinnen zal er een nazorgtraject worden uitgestippeld om na te gaan waar wij nog kunnen helpen. De nood en behoefte zijn heel erg groot, zegt de PFS-secretaris.

De PFS-secretaris is de vele sponsors en donateurs dankbaar voor hun ondersteuning aan het Schooltassenproject 2021. Het leveren van de schooltassen is gedaan door vrijwilligers.

Momenteel treft de organisatie voorbereidingen voor nog twee andere projecten in de maand december. Het gaat om een kinderdag in samenwerking met het Surinaams Bijbelgenootschap om nog eens 50 kinderen van gedetineerden te bereiken.

Ook het grootste project ‘Angel Tree Project’ voor een levensmiddelenpakket aan de kansarme gezinnen van de gedetineerden staat op het programma. Updates om deze projecten financieel te ondersteunen kunnen gevolgd worden op de Facebookpagina.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrison Fellowship Suriname maakt kinderen gedetineerden blij met schooltas