dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
1
(1)

Primaire asfaltwegen Para, Wanica en Paramaribo worden aangepakt

lees ook ...

President Santokhi hamert op behoud van gemoedelijke sfeer e...

In zijn toespraak ter gelegenheid van 48 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid benadrukte president Chandrikapersad Santokhi het belang van het koesteren en in stand houden van harmonie in Suriname. Hij...

Primaire asfaltwegen zullen hersteld worden. Deze werkzaamheden, in opdracht van het ministerie van Openbare Werken (OW), zullen worden uitgevoerd door de aannemers Tjongalanga N.V. en iRoads. Er heeft hiervoor, donderdag, een ceremoniële contractondertekening plaatsgevonden bij de Wegenautoriteit. Het gaat om geselecteerde hoofdwegen in Para, Wanica en Paramaribo, waarvan de aanpak past binnen een bepaald budget.

OW-minister Riad Nurmohamed zegt dat dit project deel is van het reeds in uitvoering zijnde asfalteringsprogramma. Er zal gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke en innovatieve methoden in de wegenbouw, waarbij bestaand wegmateriaal wordt hergebruikt. Dit zorgt voor reductie in de kosten. Daarnaast zal funderingsherstel plaatsvinden van de J.F. Kennedy Highway, de Anton Dragtenweg, de Indira Gandhiweg, Mr. Jagernath Lachmonstraat, Johan Adolf Pengelstraat en de Kleine Waterstraat.

De bewindsman benadrukt dat de weg van Zanderij naar Paramaribo en ontsluitingswegen ook in veilige staat moeten zijn. De wegen moeten zodanig worden aangepast aan de verwachte verkeerstoename vanwege de aanstaande olie-industrie, de toename van vluchten naar Suriname en de Caricom Staatshoofden Vergadering.

Nurmohamed vindt dat met het herstel van de hoofdwegen ook het ondernemerschap wordt gestimuleerd. Minister Nurmohamed zal in het kader van de rehabilitatie van wegen in Nickerie vrijdag een bezoek afleggen aan dit district. Hij zal hierna onder meer de ontwatering en aanpak van de pompgemalen bespreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrimaire asfaltwegen Para, Wanica en Paramaribo worden aangepakt