Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Prijzen melkproducten omhoog

Geplaatst

op

Melkproducten

Ingaande vandaag heeft de Melkcentrale de prijzen van zijn producten verhoogd. Dit hebben zij de gemeenschap in een bekendmaking laten weten. Ze komen door de unificatie van de wisselkoers er niet onderuit om de prijzen te verhogen, omdat de kosten van rauwe melk, hulp- en verpakkingskosten sterk zijn gestegen.

De adviesprijs van volle melk in plastic verpakking van 1.000 milliliter is nu SRD 8,50. Halfvolle melk van 1.000 milliliter kost SRD 8,50 en voor magere melk zal SRD 8 worden betaald. Het bedrijf wordt verder ook geconfronteerd met aanpassing van producten en diensten van derden. De Melkcentrale heeft sinds 2017 geen prijsaanpassingen doorgevoerd, terwijl de opkoopprijs van rauwe melk tot twee keer toe is aangepast.

“Deze prijsaanpassing is noodzakelijk voor de continuïteit van de melkveesector en melkvoorziening om ondanks de moeilijke financieel- economische periode die wij met ons allen tegemoet gaan de nodige investering te kunnen blijven plegen, waardoor de kwaliteit van ons assortiment gewaarborgd blijft,” schrijft het bedrijf.

De directie vertrouwt erop dat de klanten begrip zullen opbrengen voor de reden van prijsaanpassing. Verder rekent MCP op de ondersteuning van consumenten.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rambal
vrijdag 2 oktober 2020 12:59

Dan minder baby’s krijgen. Vroeger kregen we gratis melkpoeder bij de bog.vroeger hadden we geen dieven . Vanaf de militairen de macht in het land hebben over genomen zijn we achteruit gegaan. Als sani Kong diri.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen