dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Prijzen meer dan 100 procent gestegen; SRD 1000 niet voldoende

lees ook ...

Ex-Jungle Commando strijder Brielle ziet heksenjacht tegen b...

Ex-Jungle Commando-strijder Siegfried Brielle heeft reden om te twijfelen aan de oprechtheid van de case tegen Joël Martinus bekend als ‘Bordo’. Een complete heksenjacht is geopend om de blakaman uit ...

Na de verkiezingen van 25 mei 2020 zijn de prijzen van onder andere eerste levensbehoeften in Suriname met meer dan 100 procent verhoogd. Onlangs heeft president Chan Santokhi bekendgemaakt, dat ambtenaren SRD 1000 op hun brutoloon zullen krijgen. Er is enigszins teleurgesteld gereageerd op dit bedrag, omdat het steeds moeilijker wordt voor de gemeenschap om in haar levensonderhoud te voorzien.

ABOP-assembleelid Edward Belfort vindt de toelage niet voldoende, want de prijzen zijn met meer dan 100 procent aangepast. Wat nog komt bij kijken is dat de prijzen blijven stijgen en ook de koers is aangepast. Vorig jaar was de koers iets meer dan SRD 7 voor de US-dollar. De brandstofprijs lag ook rond dat bedrag, maar die is nu verdubbeld. De prijs van een ei is bijna SRD 5, 1 kilo kip is minimaal SRD 60. Voor 900 milliliter spijsolie wordt al rond de SRD 53 betaald.

Verder zal de stroomprijs worden losgelaten, met als gevolg dat winkelzaken meer zullen betalen voor elektriciteit. Het geld om te kunnen betalen moeten ze halen uit de producten die zij verkopen. De prijzen zullen dan nog verder de lucht ingaan, zegt Belfort.

Michael Miskin van het CLO-collectief is ook nog niet tevreden over de SRD 1000 toelage, die ambtenaren vanaf eind deze maand zullen ontvangen op hun brutoloon. Dit bedrag is een van de koopkrachtversterkende maatregelen van de regering. Er moet volgens hem nog meer gerealiseerd worden voor de ambtenaren. Hoewel hij een verhoging toejuicht voldoet deze volgens Miskin niet aan de verwachtingen van de vakbond, aangezien de koopkracht sterk achteruit is gegaan.

De SRD 1000 toelage is voor een jaar. Daarna zal worden gekeken naar het aanpassen van de belastingschijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrijzen meer dan 100 procent gestegen; SRD 1000 niet voldoende