dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

Prijzen lokale en import kip flink gestegen

lees ook ...

Verdienmodel met ons gebouwd erfgoed

Een informatiefolder ‘Slavernij in Paramaribo en omstreken’ is gepresenteerd door historica Mildred Caprino en Kenneth Renfrum. Het product is ontwikkeld via Stichting KinderHerdenking & Slavernij...

De prijzen voor lokale en import kip zijn de afgelopen periode flink gestegen. Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring (CK), vindt dat de Vliegende Brigade moet optreden.

Hoewel hij voorstander is dat er zoveel mogelijk lokale kip wordt geconsumeerd, is de realiteit volgens hem echter anders. Hij geeft aan dat consumenten door de prijs van lokale kip, eerder import kip (Amerikaanse bouten) kopen, omdat die hun goedkoper uitkomt. Een pak van de Amerikaanse bouten is binnen een korte tijd verder gestegen van SD 145 naar SRD 175.

Door verkopers wordt veelal aangegeven, dat ze door de koers genoodzaakt zijn om de prijzen aan te passen. Sommige winkeliers kopen ook geen kip, omdat zij anders geen winst kunnen maken. Een winkelier merkt op, dat hij het risico niet wil nemen om duur voor de kip te betalen, om daarna met een lagere prijs geconfronteerd te worden.

Binnen korte tijd is de prijs van een kilo panklare kip gestegen naar rond de SRD 60. Bij de kippencentra langs de wegen wordt er tussen de SRD 45 en SRD 50 gevraagd voor een kilo levende kip. Voor het kappen en branden moet er extra worden betaald.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrijzen lokale en import kip flink gestegen