zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(3)

Prijzen goederen en diensten mogen niet in vreemde valuta

lees ook ...

Onweer veroorzaakt stroomstoringen

Er zijn nu regelmatig stroomonderbrekingen. In het afgelopen weekend is dat gegroeid in het EPAR netwerk  in Paramaribo van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Men moest omgaan met storingen in Par...

In Suriname is het verboden om de prijsaanduidingen van goederen en diensten te doen in valuta. De laatste tijd hebben medewerkers van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (EZOTI) opgemerkt, dat het vaker voorkomt dat de prijzen van goederen en diensten, in vreemde valuta worden aangeduid.

Door de leiding van het ministerie wordt benadrukt dat het verplicht is om de prijs van elk product of dienst, in Surinaamse Dollar (SRD) aan te duiden overeenkomstig het Prijsaanduidingsbesluit. Als men de prijs van een goed of dienst in vreemde valuta wenst aan te duiden, dient hiernaast óók de SRD-prijs/tarief te worden vermeld.

Ook wordt erop gewezen dat de consument nimmer verplicht mag worden om te betalen in vreemde valuta. De handhaving van deze wettelijke regeling zal plaatsvinden door de Economische Controle Dienst (ECD). Het niet naleven van de wet, levert een economisch delict op, waarbij er sancties zullen worden opgelegd, waarschuwt het ministerie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrijzen goederen en diensten mogen niet in vreemde valuta