vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
5
(2)

Prijzen buitenlandse kippenbouten fors gestegen in Suriname

lees ook ...

Woning afgebrand te Santodorp

Een woningbrand in het ressort Santo Dorp maakte op maandag 28 november een gezin van zes dakloos. De politie van het bureau Santo Dorp deed na melding van de woningbrand op de hoek van de Carolinasho...

De prijzen van buitenlandse kip zijn fors gestegen. Binnen enkele dagen is de prijs van SRD 85 gegaan naar tussen de SRD 130 en SRD 150. Volgens een ondernemer ligt de prijsstijging aan het feit dat China nu ook grote hoeveelheden aan kippenbouten importeert. De prijs van één doos kippenbouten, met daarin vier pakken met elk tussen de 8 en 10 bouten, voor de prijsverhoging lag rond de SRD 320. Deze zijn nu in de buurt van SRD 550.

Enkele winkeliers geven aan dat de prijzen van deze kippenbouten verder zullen stijgen. Aangegeven wordt dat de meeste importeurs na de internationale prijsverhoging geen bouten meer hebben binnengehaald, met als gevolg een lokale schaarste. Ook de prijs voor lokale kip is gestegen. De prijs van een hele lokaal gekweekte kip ligt nu rond de SRD 220.

Voor vele burgers is het kopen van kip niet meer betaalbaar, omdat de prijzen van andere basisbehoeften ook zijn gestegen. Een liter spijsolie kost rond de SRD 25, een zak rijst van 10 kilogram kost ongeveer SRD 85. Zo zijn nog vele andere prijzen de lucht ingegaan.

Vele burgers zitten nu met de handen in het haar, omdat zij niet uitkomen met hun salaris. Ze kijken uit naar maatregelen vanuit de regering, om het leven draaglijk te maken. Ook de roep voor meer controle op de winkelprijzen wordt groter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrijzen buitenlandse kippenbouten fors gestegen in Suriname