donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Prijzen babyvoeding verlaagd na controle

lees ook ...

The FMF Foundation and President share a vision of strong fa...

The Father and Mother Figure Foundation (FMF) made a presentation to President Santokhi. The group, led by Henk Redmond, is committed to a future in which intergenerational relationships play a crucia...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft controle werkzaamheden gedaan in de ressorten Pontbuiten en Hanna’s Lust. Er zijn overtredingen geconstateerd, waarbij de prijs van babyvoeding te hoog was.

Tijdens de controle is gebleken dat er veel sprake was van prijsopdrijving op babyvoeding met name Phosphatine, Lactogen 1 & 2 en Nutrilon. Daarnaast was de kostprijs hoger genoteerd bij VIP olie sardine en Breakfast thee en sommige goederen hadden geen prijs aanduiding. Ook is er een partij Smeerex van de schappen gehaald, omdat de winkelier geen vergunning heeft om het te verkopen.

De prijzen zijn teruggebracht nadat de ECD-ambtenaren samen met de winkeliers aan de hand van de inkoopnota de verkoopprijs heeft berekend binnen de vastgestelde winstmarge. Ook moest elk product voorzien worden van een prijskaartje, voordat de dienst de winkels verlieten.

Het ministerie roept de samenleving op om elk vermoeden van prijsopdrijving door te geven op het verkort nummer 1940. Iedere maand wordt een prijslijst gepubliceerd van basis- en strategische goederen. De prijslijst voor de periode 28 januari – 10 februari 2023 is te vinden op de Facebookpagina.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrijzen babyvoeding verlaagd na controle