vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
5
(1)

Prijzen babyvoeding bij winkelcontrole direct teruggedraaid

lees ook ...

Oud-staatshoofden Wijdenbosch en Shankar delen inzichten met...

Voormalige Surinaamse staatshoofden Jules Wijdenbosch en Ramsewak Shankar hebben woensdag hun inzichten gedeeld met de huidige president Chandrikapersad Santokhi. Deze ontmoeting vond plaats in het ka...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft controle- werkzaamheden gedaan in het district Wanica. De actie richtte zich meer op winkels te Leiding, waarbij prijzen van onder andere basisgoederen werden gecontroleerd. Er zijn enkele overtredingen geconstateerd.

Tijdens de controle is gebleken dat er sprake was van prijsopdrijving op babyvoeding met name Phosphatine. De prijscalculatie is samen met de winkelier gepleegd en direct moesten de prijzen worden teruggedraaid.

De ECD heeft ook een begeleidende taak, dus de winkeliers worden begeleid, vooral wanneer blijkt dat zij bepaalde overtredingen niet bewust hebben gepleegd. Daarnaast is er een partij Smeerex van de schappen gehaald, omdat de winkelier geen vergunning heeft om pesticide te verkopen.

De prijzen van pindakaas. Foto: EZ

Medewerkers van de ECD zijn in verschillende districten bezig met de prijscontrole in diverse winkels. Bij de ECD komen verschillende klachten binnen vandaar dat er direct wordt ingegrepen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrijzen babyvoeding bij winkelcontrole direct teruggedraaid