dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
3
(1)

Prijsopdrijving en geen prijsaanduiding waargenomen in Surinaamse winkels

lees ook ...

President Santokhi naar Brazilië afgereisd

Vandaag is Presdident Santokhi naar Brazilië vertrokken om samen met de overige elf Zuid-Amerikaanse staatshoofden van gedachten te wisselen over het integratieproces van onze regio.  Deze bijeenko...

In de ressorten Paramaribo en Wanica zijn er de afgelopen periode tijdens controlewerkzaamheden van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) overtredingen waargenomen in enkele winkels. Op verschillende producten zoals bruine bonen in blik, uien, witte en bruine suiker, saucijsjes, brood, knoflook en zout waren er geen prijzen aangegeven.

De vergunninghouders zijn erop gewezen, dat de prijsaanduiding meteen aangebracht moest worden. De prijzen van babyvoeding van het merk Phosphatine en Zonnebloemolie van het merk Yonca moesten meteen worden teruggedraaid, omdat deze volgens het onderzoek van de ambtenaren, te hoog waren geprijsd. De winkeliers moesten de inkoopbonen overleggen.

De winkels waar er overtredingen zijn geconstateerd hebben een waarschuwing gehad. Er is aan hun medegedeeld dat als wederom overtredingen worden geconstateerd bij de volgende controlewerkzaamheden, het ministerie zal overgaan tot het opleggen van sancties. Prijsopdrijving is namelijk een economisch delict en bij wet strafbaar gesteld.

Klachtenafhandeling
Consumenten hebben in de afgelopen periode ook klachten ingediend over garantie bij verschillende producten zoals een laptop en gipsplaten. Deze klachten zijn door de onderzoeksambtenaren van EZ middels bemiddeling opgelost.

Ook de klacht van de verweerde gipsplaten is behandeld. De ambtenaren hebben het bedrijf, dat de gipsplaten verkoopt en de plek waar de gipsplaten zijn aangebracht, aangedaan. Uit het onderzoek is geconstateerd dat daadwerkelijk alle gipsplaten verweerd zijn, maar ook dat er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de aannemer niet deskundig is, gezien de wijze hoe de gipsplaten zijn aangebracht.

De eigenaar van het bedrijf, dat de gipsplaten verkoopt heeft aangegeven, dat de consument na ruim een maand een klacht heeft ingediend en dat een maand toch wel te lang is om te reclameren, vandaar dat het bedrijf de consument niet kan compenseren. Bij het onderzoek is door de consument aangegeven, dat zij het zeer op prijs heeft gesteld en gewaardeerd dat de ambtenaren de klacht hebben onderzocht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrijsopdrijving en geen prijsaanduiding waargenomen in Surinaamse winkels