maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
3
(2)

Prijsopdrijving gascylinders Brokopondo en Sipaliwini

lees ook ...

Moslimorganisaties richten open brief aan de President

Het bestuur van de Madjilies Moslimien Suriname en het Verbond van Islamitische Organisaties in Suriname hebben namens de Islamitische organisaties: FIGS, SIS, SMF, AI, PJIS en SIO, op 27 januari een ...

Minister Saskia Walden van  Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ)  bracht op 10 december een werkbezoek aan Brokopondo en Sipaliwini. Bij dit bezoek werd haar door de districtscommissaris van Sipaliwini Frits Dinge onder de aandacht gebracht, dat gascylinders met kookgas boven de vastgestelde verkoopprijs worden verkocht in het gebied. Bewoners van Brokopondo en Atjoni hadden deze klacht al eerder bij het ministerie gedeponeerd. Naar aanleiding hiervan werd er door de Economische Controle Dienst (ECD) en de afdeling Consumentenzaken van EZ een onderzoek ingesteld.

De distribiteur van de gascilinders die geconfronteerd werd met de prijsopdrijving gaf aan dat hij te kampen heeft met verhoogde transportkosten en deze doorberekent in de verkoopprijs. De gascilinders worden in de winkels op Brokopondo en Atjoni verkocht voor SRD75 voor een 28 lbs gascilinder, terwijl de consumentenprijs voor een 28 lbs gascilinder is vastgesteld op SRD51. Er is afstemming geweest met OGANE, die  de kookgasvoorziening in Suriname verzorgt waaruit blijkt dat de distribiteur in overtreding is en zich niet aan de werkafspraken met Ogane heeft gehouden. Indien de distributeur de prijs blijft opdrijven zal de Economische Controle Dienst overgaan tot inbeslagname van de gascilinders. Het ministerie van Economische Zaken zegt de prijzen van kookgas in deze gebieden te zullen blijven monitoren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrijsopdrijving gascylinders Brokopondo en Sipaliwini